CFTC’nin Yaptırım Uyguladığı DeFi Protokolünde Ayrılık: CEO ve Kurucu İstifa Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Opyn’nin yöneticileri regülatör baskının ardından istifa edeceklerini açıkladı.

Opyn kurucu ortakları istifa kararını açıkladı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) geçtiğimiz eylül ayında Opyn dahil 3 farklı DeFi platformuna yasa dışı kaldıraçlı işlem sundukları gerekçesiyle yüz binlerce dolarlık ceza kesmişti. Bu cezalardan Opyn’nin payına düşen 250 bin dolar olmuştu.

Platformun CEO’su Zubin Koticha 14 Kasım tarihli paylaşımında, kendisinin ve diğer kurucu ortak Alexis Gauba‘nın şirketten ayrılacaklarını açıkladı. Ayrıca halihazırda Opyn’in araştırma başkanı olan Andrew Leone‘nin CEO görevini devralacağını söyledi.

Zubin Koticha sosyal medya paylaşımının detaylarında dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Kapsayıcı, adil ve açık bir finansal sistem oluşturmak istediğimiz için 2017 yılında kriptoya katıldık. Son altı yılımızı TradFi’de asla mümkün olamayacak inanılmaz şeyler üzerinde çalışarak geçirdik; yapılandırılmış ürünler ve türevlerin ön saflarında son teknoloji çalışmalar. Hayatımızın geri kalanını kriptoda geçireceğimizi düşünüyorduk. Ancak ne yazık ki ve beklenmedik bir şekilde artık yolun sonu.

CFTC o dönemde yaptığı açıklamasında, Opyn ve Deridex’i kripto paraları kullanarak yasa dışı bir şekilde kaldıraçlı bireysel emtia işlemleri sunmak, vadeli işlem komisyonu tüccarı (FCM) olarak kayıt yaptırmamak ve FCM’lerin gerektirdiği şekilde “Banka Gizlilik Yasası” uyum programının bir parçası olarak bir müşteri tanımlama programı benimsememekle suçlamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC’nin Yaptırım Uyguladığı DeFi Protokolünde Ayrılık: CEO ve Kurucu İstifa Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!