Ünlü avukat, Ripple için iyimser konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP sahiplerini temsil etmesiyle tanınan Avukat John Deaton, Ripple ile SEC arasındaki dava ile ilgili konuştu. Ripple’ın potansiyel olarak 770 milyon dolar kaybetmesinin ihtimal dışı olduğunu söyleyen Deaton, bunun sebeplerini ele aldı.

Ripple, Birleşik Krallık, Japonya, İsviçre ve diğer bölgelerde de XRP satışları sebebiyle mercek altına alınmış durumda.

I will address this on Tuesday’s @CryptoLawUS livestream. @Ripple will pay a lot less than $770M.

The Supreme Court ruled disgorgement is not punitive in nature and cannot exceed “net profits” from the sales. A company can deduct legitimate business expenses. @bgarlinghouse and… https://t.co/jDkOfouj1w

— John E Deaton (@JohnEDeaton1) November 11, 2023

Bununla birlikte Birleşik Krallık’taki Mali Davranış Otoritesi (FCA) ve Japonya’daki Mali Hizmetler Ajansı (FSA) gibi regülatörler, XRP’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandırmadı. Bu durum, XRP’nin satışlarının yasal olarak devam etmesine olanak sağladı. Ülkelerin bu tutumu, Ripple’ın elini güçlendiren bir faktör olarak öne çıktı. 

Deaton ayrıca, Ripple davasının bir dolandırıcılık davası olmadığını, yalnızca regülatör ile olan bir anlaşmazlık anlamına geldiğinin altını çizdi. Bu durum, cezai tedbirlerden çok mevzuata uymaya yönlendirmesi sebebiyle önemli. 

XRP satışlarının büyük bir kısmının ABD dışında gerçekleştiği göz önüne alındığında, kayıp potansiyeli önemli biçimde azalıyor. ABD harici satışların, tüm satışların yüzde 90’ını oluşturması sebebiyle Deaton kayıp miktarında önemli bir azalma olacağını tahmin ediyor.

Avukat, kurumsal XRP satışlarının çoğunun zararla sonuçlanmadığını çünkü mevcut XRP fiyatının bu satışlar sırasındaki seviyeleri aştığını belirtti. Deaton, bu sebeple herhangi bir yatırımcı kaybının olmadığına dikkat çekti.

Avukat ayrıca, ODL ile gerçekleşen işlemler sebebiyle yatırımcıların zarar görme potansiyelinin azaldığının altını çizdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü avukat, Ripple için iyimser konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!