Tarihin En Büyük Kripto Para Dolandırıcılığında Bir Yönetici Suçunu Kabul Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının en büyük dolandırıcılık olaylarından biri olarak anılan OneCoin davasında hukuk ve uyumdan sorumlu üst düzey yönetici suçlamaları kabul etti.

Yaklaşık 4 milyar dolarlık vurgunla sonuçlanan ponzi şeması OneCoin davası adım adım sona yaklaşırken bir isimden daha itiraf geldi. New York Güney Bölgesi ABD Savcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre OneCoin’in hukuk ve uyum başkanı Irina Dilkinska hakkındaki dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarını kabul etti.

Irina Dilkinska’nın 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Son olarak geçtiğimiz eylül ayında OneCoin kurucu ortağı Karl Greenwood’a 20 yıl hapis cezası verilmişti. Dilkinska’nın nihai cezasının 14 Şubat 2024 tarihinde verilmesi planlanıyor.

Bitcoin katili olarak 2014 yılında piyasaya sürülen OneCoin, 2017 yılında kapanıncaya kadar binlerce kullanıcının milyarlarca dolarlık yatırımını almıştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan ABD Savcısı Damian Williams, Dilkinska’nın OneCoin’in yasa dışı varlıklarını aklama noktasında önemli bir rol oynadığını belirtti:

Hukuk ve Uyum Başkanı’ olarak Irina Dilkinska, pozisyonunun tam tersi bir amaç gerçekleştirdi. Şimdi itiraf ettiği gibi Dilkinska OneCoin’in çok seviyeli pazarlama şeması aracılığıyla elde ettiği milyonlarca dolarlık yasa dışı karın aklanmasını kolaylaştırdı. Bu Ofisin kendini işine adamış savcıları ve kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımız, tüm sanıklar adalet önüne çıkarılana kadar bu önemli davayı takip etmeye devam edecektir.

OneCoin’in kurucusu “Kripto Kraliçesi” Ruja Ignatova’nın akıbeti ise hala belirsizliğini koruyor. Ignatova 2017 yılında miktarı belirsiz bir parayla ortadan kayboldu ve halihazırda FBI’In en çok arananlar listesinde yer alıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tarihin En Büyük Kripto Para Dolandırıcılığında Bir Yönetici Suçunu Kabul Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!