Madenciler, ürettiklerinden fazla BTC sattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para madencileri, ekim ayında ürettikleri Bitcoin’e kıyasla daha fazla Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

Bloomberg’ün haberine göre, en büyük 13 kripto para madenciliği şirketi, BTC satışlarını artırmış durumda. Varlığın fiyatının yükseliş trendinde olması da önemli katalizörler arasında yer aldı.

TheMinerMag’in verilerine göre, Core Scientific ve Marathon Digital Holdings gibi şirketlerin tasfiye-üretim oranı yaklaşık yüzde 105 seviyesinde yer aldı. Bu veri, üretilenden daha fazla BTC satıldığını gösterdi. Sözü edilen bu oran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında sırasıyla yüzde 64, yüzde 77 ve yüzde 77 seviyesindeydi. 

Bu oran, kripto pazarında yaşanan çöküş ve artan enerji maliyetleri sebebiyle geçtiğimiz haziran ayında yüzde 390’ı gördü.

BTC satışları, varlığın ekim ayında son 18 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla gerçekleşti. Madencilik şirketlerinin son güncellemelerine göre, lider kriptonun satışlarında artış görüldü. Hut 8, ürettiğinden daha fazlasını sattığını duyuran şirketler arasında yer aldı. 

Bitcoin madenciliği, madencilerin blockchain işlemlerini doğruladığı ve ardından BTC olarak ödül kazandığı ve yoğun enerji kullanımı gerektiren bir süreçtir. 

Bitcoin’in yükselişi sürüyor

Lider kripto para, geçtiğimiz ay yüzde 28 oranında artarak 35.000 dolar seviyesini gördü. Bu da yılbaşından bu yana yüzde 100’lük bir artış görmesini sağladı. 

Varlığın fiyatı, Kasım 2021’deki 69.000 dolarlık ATH seviyesinin oldukça aşağısında yer alsa da potansiyel bir spot Bitcoin ETF’ine ilişkin bekleyiş kripto topluluğunun iyimser olmasını sağlıyor. 

Bloomberg’ün ETF analisti James Seyffart, 10 Ocak 2024’e kadar spot Bitcoin ETF’inin onaylanma olasılığının yüzde 90 olduğunu iddia etti. 

Bununla birlikte her dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin yarılanmasının da Nisan 2024’te gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madenciler, ürettiklerinden fazla BTC sattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!