BTC, ETH, BNB, XRP, SOL, ADA, DOGE, TON, LINK, MATIC

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BlackRock’un iShares Ethereum Trust’ı kaydettirmesi, şirketin bir spot Ether ETF için başvuru yapabileceğine dair söylentileri artırdı. 

Bu oldukça olumlu bir işaret zira BlackRock’un BTC’den daha fazla hedefi olduğunu da gösteriyor.

Analistler, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakılacağına dair iyimser tavrunu sürdürdü. Bloomberg analisti James Seyffart, regülatörün onay ihtimalinin yüzde 90 olduğunu dile getirdi.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, spot Bitcoin ETF ve spot Ether ETF’inin onaylanmasının 2024 yılında kurumsal benimsenmeyi artıracağına inanıyor. Novogratz, kesin bir onay beklediğini ancak zamanının henüz belli olmadığını iddia ediyor.

ETF onaylarına ilişkin beklentiler, Bitcoin ve altcoin’lerdeki yükselişi sürdürebilir mi? Yoksa yatırımcılar, kârlarını korumak mı isteyecek?

Bunu öğrenmek için en iyi 10 kripto para biriminin grafiklerini analiz edelim. 

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, 9 Kasım’da yükselen kanal modelinin üzerine çıktı ancak mum çubuğundaki uzun fitilde de görüldüğü gibi daha yüksek seviyeler kâr satış emirlerine tanık oldu.

BTC/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Göreceli güç endeksi (RSI) son birkaç gündür aşırı alım bölgesinde işlem görüyor ve bu da boğaların satın alma baskısını koruduğunu gösteriyor. Alıcılar, mevcut toparlanma devam ettiği takdirde BTC/USDT çiftini yeniden 40.000 dolara çıkarmaya çalışacak.

Aksine, fiyatın yeniden kanala gerilemesi, piyasaların daha yüksek seviyeleri reddettiğini gösterecek. Bu, fiyatı dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan 20 günlük üssel hareketli ortalamaya (34.240 dolar) çekebilir.

Ether fiyat analizi

Ether, 9 Kasım’da 2.000 dolarlık psikolojik direnci aştı ve bu boğaların agresif bir biçimde satın aldığını gösterdi.

ETH/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Son ralli, RSI’yı aşırı alım bölgesine itti ve bu da yakında bir konsolidasyon veya düzeltmenin gerçekleşebileceğini gösteriyor. Satıcılar, yükselişi 2.200 dolarda durdurmaya çalışacak. Momentumu zayıflatmak istiyorlarsa fiyatı 2000 doların altına çekmek durumundalar. 

Aksi senaryoda, ETH/USDT çifti 2.200 doların üzerine çıkarsa, arada önemli bir direnç olmaması sebebiyle 2.950 dolara potansiyel bir yükselişin kapıları açılacak.

BNB fiyat analizi

Boğalar, 9 Kasım’da BNB’yi düşük fiyattan satın aldı. Bu da düşük seviyelerin alıcıları çekmeye devam ettiğini gösterdi. 

Boğalar, fiyatı 265 dolarlık genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarabildikleri takdirde, BNB/USDT çifti 285 dolara yükselebilir ve ardından 310 dolara yükselme girişiminde bulunabilir. Bu seviyelerin boğalar için bir zorluk oluşturması da muhtemel görünüyor. 

BNB/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Aşağı yöndeki en önemli destek 20 günlük EMA’dır (235 dolar). Satıcıların üstünlük sağlaması için fiyatı bu seviyenin aşağısına çekmesi gerekecek. Parite, daha sonra 50 günlük SMA’ya (220 dolar) düşebilir. 

XRP fiyat analizi

XRP, 6 Kasım’da 0,74 dolar seviyesinden geriledi ve 9 Kasım’da en yakın destek seviyesi olan 0,67 doların altına düştü. Bu, boğaların kâr elde etmek için satış yaptığını gösterdi.

XRP/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Yükselen 20 günlük EMA (0,61 dolar) ve pozitif bölgedeki RSI, boğaların üstünlüğe sahip olduğunu gösterdi.

Fiyatın 20 günlük EMA’dan geri dönmesi halinde, yükseliş eğilimin devam ettiği ve yatırımcıların bu düşüşü bir satın alma fırsatı olarak belirlediği görülecek. 

Bu varsayımın aksine, 20 günlük EMA’nın altına yaşanacak bir kırılma, düzeltmeyi bir sonraki destek seviyesi olan 0,56 dolara kadar derinleştirebilir. 

Solana fiyat analizi

SOL, 9 Kasım’da 48 dolarlık genel direncin üzerine çıktı ve bunu 10 Kasım’da genel direncin üzerindeki keskin bir yükseliş takip etti. 

SOL/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

SOL/USDT çifti, 48 doların üzerinde kaldığı takdirde, yükseliş trendinin bir sonraki başlangıcına işaret edecek. Parite daha sonra 60 dolar seviyesini görebilir.

Yukarı yönlü hareketin riski RSI’daki aşırı alım seviyesinden kaynaklanıyor. Bu yükselişin yakın vadede aşırı uzadığını ve bir düzeltme için olgunlaştığını gösteriyor. Fiyat, aşırı alım bölgesinde ne kadar uzun süre kalırsa, keskin bir geri çekilme olasılığı da o denli artar. 48 doların altına bir düşüş, boğaların hakimiyetini kaybedebileceğinin ilk işareti olacak. 

Cardano fiyat analizi

ADA, 9 Kasım’da genel direnç olan 0,38 doları aştı ancak mum çubuğunun üzerindeki uzun fitil, piyasaların daha yüksek seviyeleri reddettiğini gösteriyor. 

ADA/USDT günlük grafik. Kaynak:: TradingView

Boğalar, fiyatı direncin üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışacak. Başarılı olmaları halinde ADA/USDT  çifti 0,42 dolara ve ardından 0,46 dolara sıçarayabilir. Alıcılar, 0,46 dolarda zorlu bir dirençle karşılaşabilir. 

Alternatif bir senaryoda, fiyat 0,38 dolardan düşerse, 20 günlük EMA’nın (0,32 dolar) altına gerileyebilir. Bu, aşağı yönde izlenmesi gereken kritik bir seviye olmayı sürdürüyor. Güçlü bir toparlanma, alıcılar nezdinde avantajı koruyabilirken, bunun altında bir kırılma yakın vadede aralığa bağlı bir eyleme işaret edebilir. 

Dogecoin fiyat analizi 

Dogecoin, uzun fitil ve kuyruktan görüldüğü üzere 9 Kasım’da önemli bir dalgalanma yaşadı. Bu, boğalar ve ayılar arasında yaşanan kararsızlığı gözler önüne serdi. 

DOGE/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Küçük bir olumlu nokta ise, boğaların ayılara fazla yer bırakmamış olmasıdır. Bu, boğaların toparlanmanın devam etmesini beklediğini gösteriyor. 0,08 dolarda sert bir engel var ancak bunun aşılması halinde DOGE/USDT çifti 0,10 dolara ulaşabilir. 

Ayılar geri dönüş yapmak istiyorsa fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) altına çekmek zorunda kalacaklar. Analiz, paritenin bir süreliğine 0,08 ile 0,06 dolar arasında geniş bir aralıkta konsolide olabileceğini gösteriyor.

Toncoin fiyat analizi 

Toncoin (TON) 8 Kasım’da 2,59 doların üzerinde kapandı ancak boğalar bu yüksek seviyeyi korumayı başaramadı. Fiyat, keskin bir düşüş yaşayarak 9 Kasım’da 2,59 doların altına geriledi. 

TON/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

Boğalar lehine hafif bir avantaj, 20 günlük EMA (2,29 dolar) desteğinin aşağı tarafta kalması oldu. Bunu başarabildikleri takdirde TON/USDT paritesi ivme kazanabilir ve 4,03 dolarlık formasyon hedefine doğru ilerleyebilir. 

Fiyatın düşmesi ve 20 günlük EMA’nın altına kırılması halinde bu yükseliş görünümü yakın vadede geçersiz hale gelecektir. Parite, daha sonra 2 dolara gerileyebilir. 

Chainlink fiyat analizi

LINK, 8 Kasım’da 15 dolara ulaştı ve boğalar 9 Kasım’da ralliyi uzatmaya çalıştı. Mum çubuğundaki fitil ise daha yüksek seviyelerde satış yapıldığını gösterdi. 

LINK/USDT günlük grafik. Kaynak:TradingView

LINK/USDT paritesi %50 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 13,24 dolara düşebilir. Fiyat güçlü bir şekilde bu seviyenin üzerine çıkarsa boğalar yine 15 dolarlık engeli aşmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa parite 18 dolara yükselebilir.

Fiyatın 13,24 doların altına düşmesi halinde bu durum yatırımcıların çıkışa doğru koştuğu anlamına gelecek. Bu, 20 günlük EMA’da (11,94 dolar) olası bir düşüşün kapılarını açabilir. Bu seviyede yine boğalar be ayılar arasında zorlu bir mücadele yaşanması bekleniyor.

Polygon fiyat analizi

MATIC rallisi, 0,70 doların üzerine çıktıktan sonra hız kazandı, ancak yükseliş 0,89 dolarlık genel direncin yakınında satışla karşı karşıya.

MATIC/USDT günlük grafik Kaynak: TradingView

Fiyat %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 0,76 dolara düşebilir. Fiyat bu seviyeden toparlanırsa, bu durum 0,89 doların üzerine çıkma ihtimalini artıracak. Böyle bir durumda MATIC/USDT çifti çift dip formasyonunu tamamlayacak. Bu yükseliş kurulumunun 1,29 dolarlık bir hedefi var.

Aksi senaryoda, fiyat 0,76 doların altına düşerse bir sonraki durak 0,70 dolar olabilir. Böylesine derin bir düzeltme, paritenin bir süre daha 0,49 ila 0,89 dolar arasındaki geniş aralıkta yer almaya devam edebileceğini gösterecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC, ETH, BNB, XRP, SOL, ADA, DOGE, TON, LINK, MATIC
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!