Ünlü yatırımcı Cathie Wood’un ARK Invest’i bir günde 1,1 milyon Robinhood hissesi satın aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Bitcoin yatırımcıları tarafından kurulan yatırım şirketi ARK Invest, Robinhood’un (HOOD) hisselerini aktif olarak biriktiriyor.

Cointelegraph tarafından görülen işlem bildirimine göre ARK, 8 Kasım’da büyük bir Robinhood hisse senedi alımı yaparak bir günde yaklaşık 9,5 milyon dolar karşılığında toplam 1,1 milyon hisse aldı.

Söz konusu satın alım, ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) ve ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) dahil olmak üzere ARK tarafından yönetilen üç inovasyon borsa yatırım fonunu (ETF) içeriyor.

ARKK, 888.500 HOOD hissesi (tüm günlük alımın yüzde 78’ini) satın alarak satın alımda en büyük miktarda hisseyi elde etti. ARKW ve ARKF sırasıyla 152.849 ve 99.697 adet hisse tahsis etti.

Bu büyük alım, ARK’ın Robinhood’dan yaptığı istikrarlı hisse alımlarının devamı niteliğinde. Bununla birlikte, en son alımlar önemli ölçüde daha küçük alımları içeriyor. ARK, 23 Ekim’de ARKW fonları için 197.285 Robinhood hissesi satın aldı ve bir önceki gün 259.628 HOOD satın aldı.

ARK ve Robinhood

Son satın alım, Robinhood’un 8 Kasım’da önümüzdeki haftalarda Avrupa’ya açılma planlarını, özellikle de Birleşik Krallık’ta aracılık operasyonları kurmayı planladığını açıklamasının ardından geldi. Söz konusu duyuru, Robinhood’un alım satım faaliyeti ve kullanıcı sayısındaki azalış nedeniyle beklenenden daha kötü finansal sonuçlar açıklamasının ardından HOOD hisselerinin yüzde 14’ün üzerinde düşmesiyle aynı zamana denk geldi. TradingView verilerine göre Robinhood 8 Kasım’da 8,37 dolardan kapandı.

Robinhood (HOOD) beş günlük fiyat grafiği. Kaynak TradingView

ARK, Robinhood’u aktif olarak satın alırken, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerini elinden çıkarmaya devam etti ve ARKW 8 Kasım’da 1,4 milyon dolar karşılığında 48.477 GBTC daha sattı. ARKW, 6 Kasım’da GBTC’nin yaklaşık 4 milyon dolar değerinde 139.506 hisselik büyük bir bölümünü daha sattı.

ARK, GBTC hisseleriyle ilgilenmeye bir yıl ara verdikten sonra Ekim 202’nin sonlarında bu hisseleri elinden çıkarmaya başladı. ARK, 24 Ekim’den bu yana yazı yazıldığı sırada yaklaşık 11,9 milyon dolar değerinde toplam 427.573 GBTC hissesi sattı. Satın alma miktarı, ARK tarafından Kasım 2022’de satılan GBTC hisselerinin miktarına oldukça yakın.

ARK eş zamanlı olarak, büyük kripto ETF ortağı 21Shares ile iş birliği içinde Bitcoin ve Ether vadeli işlem sözleşmelerine odaklanan yeni ETF’lerin lansmanını da duyurdu. Ortak belgelere göre, firmalar 16 Kasım’a kadar Chicago Opsiyon Borsası’nda beş yeni kripto ürününün alım satımını başlatmayı bekliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü yatırımcı Cathie Wood’un ARK Invest’i bir günde 1,1 milyon Robinhood hissesi satın aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!