SEC onaylasa bile spot Bitcoin ETF’leri piyasaya hemen sürülemeyebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’inin onaylanması için ilk adımı atmasıyla birlikte analistler, onay verilse bile ETF ürünlerinin piyasaya sürülmesinin erteleneceğini düşünüyor. 

Olası bir SEC onayının ardından piyasaya sürülüş tarihinde gecikme, bir ETF başlatmanın iki aşamalı sürecinden kaynaklanıyor. Bir ihraççının Bitcoin ETF’i başlatması için 19b-4’e göre Ticaret ve Piyasalar bölümünden ve S-1 izahnamesinde Kurumsal Finansman bölümünden SEC onayı alması gerekiyor.

Kurumsal Finansman bölümünün ana odak noktası fon operasyonları detayları ve risk açıklamalarını içeriyor. Bugüne kadar 12 Bitcoin ETF başvurusundan dokuz ihraççı, Kurumsal Finansman’a ilişkin revize edilmiş dosyalar sundu. Piyasa analistleri, SEC’in 19b-4 onaylarını izahname belgeleri imzalanmadan önce onaylaması halinde Bitcoin ETF ürünlerinin piyasaya sürülmesinin gecikebileceğini düşünüyor.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, 19b-4 onaylansa bile, bir S-1 onayı ve lansman arasında haftalar veya aylar sürebileceğini belirtti.

What Scott said: There are TWO paths that need to be completed for an ETF launch. Even if 19b-4 is approved, S-1s still need sign off from division of Corp Fin. No sign that’s done yet. Possible and even likely that there could be weeks or even months between approval & launch https://t.co/LZSdutmlT8 pic.twitter.com/7OLj5HjSDy

— James Seyffart (@JSeyff) November 8, 2023

SEC ve Bitcoin ETF’leri

SEC’in ilk spot Bitcoin ETF’ini onaylaması için 8 Kasım’da başlayıp 17 Kasım’da sona erecek sekiz günlük bir süre var. Piyasa uzmanları onay şansını yüzde 90’a çıkarsa da onayın önümüzdeki yılın başlarına kadar gelmeyeceğine inanıyorlar.

New Research note from me today. We still believe 90% chance by Jan 10 for spot #Bitcoin ETF approvals. But if it comes earlier we are entering a window where a wave of approval orders for all the current applicants *COULD* occur pic.twitter.com/u6dBva1ytD

— James Seyffart (@JSeyff) November 8, 2023

SEC daha önce spot Bitcoin ETF’ine ilişkin son yorum tarihini 8 Kasım’a kadar uzatmıştı.

ABD’deki spot Bitcoin ETF yarışı, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın başvuru yapmasıyla başladı. Fidelity ve diğer birkaç varlık yöneticisi de spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunurken, bunların çoğu reddedildi veya şirketler başvurularını geri çekti.

Bununla birlikte birçok piyasa yorumcusu spot ETF onayının gelmesine yüzde 90’a yakın şans veriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC onaylasa bile spot Bitcoin ETF’leri piyasaya hemen sürülemeyebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!