SEC Başkanı Gensler’dan FTX’e yeşil ışık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC Başkanı Gary Gensler, “Tom ya da bir başkası bu alanda olmak isterse, ‘Bunu yasalar çerçevesinde yapın’ derim” diyerek, FTX’in uygun bir liderle faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olduğunu belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler’ın yorumları, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın eski başkanı Tom Farley’in, şu anda dolandırıcılıktan hüküm giymiş Sam Bankman-Fried tarafından kurulan batık kripto para borsasını satın almak için çaba gösterdiği yönündeki haberlere yanıt olarak geldi.

Gensler, CNBC’ye 8 Kasım tarihinde DC Fintech Week’te verdiği röportajda “Tom ya da başka biri bu alanda olmak isterse, ‘Bunu yasalar çerçevesinde yapın’ derim” dedi ve ekledi: 

Yaptığınız işte yatırımcıların güvenini kazanın ve doğru açıklamaları yaptığınızdan emin olun. Ayrıca tüm bu işlevleri birbirine karıştırmadığınızdan, müşterilerinizin zararına ticaret yapmadığınızdan veya onların kripto varlıklarını kendi amaçlarınız için kullanmadığınızdan da emin olun.

Tom Farley 2021 yılında kurulan kripto para borsası Bullish’in CEO’su olarak görev yapıyor.

Wall Street Journal’ın 8 Kasım tarihli haberine göre Fintech girişimi Figure Technologies ve kripto para risk sermayesi şirketi Proof Group, FTX’i satın almak için teklif veren diğer iki şirket oldu. 

Wall Street Journal’ın haberine göre, kazanan taraf, borsayı önümüzdeki yıl iflastan çıkmasının ardından yeniden faaliyete geçirecek. 

3 FTX bidders in the Auction are:

Bullish – Crypto exchange run by Tom Farley
Figure Technologies – fintech start up and
Proof Group – crypto venture-capital firm

Three bidders will be leading a consortium

— Sunil (FTX Creditor Champion) (@sunil_trades) November 8, 2023

Gensler, kripto piyasasında dolandırıcıların halen büyük payı olduğunu söyledi

Gensler, Bankman-Fried’ın mahkumiyeti ışığında, kripto para sektörünün hâlâ dolandırıcılarla dolu olduğunun anlaşıldığını dile getirdi ve bu kişileri yatırımcılardan uzak tutmak amacıyla daha fazla çalışma yapılması gerektiğini öne sürerek isim vermeden “Bu alandaki kaç aktörün şu anda uluslararası yaptırımlara uymadığını ve kriptoyu kötü amaçları için kullandığını düşünün” dedi ve ekledi:

Eğer söz konusu kişi yasalara uymayan bir dolandırıcıysa, neden onu piyasalarımızda isteyelim?

SEC’in kripto para piyasasına yönelik baskılarına rağmen ABD’li vekil Tom Emmer daha önce Aralık ayında Gensler ve SEC’e, kripto para yatırımcılarının milyarlarca dolarını buharlaştıran FTX, Terra-LUNA, Celsius ve Voyager başarısızlıklarıyla ilgili seslenmişti. 

JUST IN: US Congressman Tom Emmer says SEC Chair Gary Gensler is as ineffective as he is incompetent.

pic.twitter.com/6EDvRdOfCh

— Watcher.Guru (@WatcherGuru) November 8, 2023

Emmer, Gensler’in FTX çöküşünden önce Bankman-Fried’ın kripto para sektöründe “piyasa düzenleyici tekel” yaratmasına yardımcı olduğunu öne sürecek kadar ileri gitmişti ancak bu açıklama herhangi bir kanıtla desteklenememişti.

SEC şu anda piyasa düzenlemelerini ihlal ettikleri iddiasıyla Binance, Coinbase ve Ripple’a ve Bitcoin Trust ürününü spot Bitcoin borsa yatırım fonuna dönüştürme başvurusu nedeniyle Grayscale’e dava açmış durumda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Başkanı Gensler’dan FTX’e yeşil ışık
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!