JPMorgan Analistleri Uyardı: Bitcoin’in Yükselişi Uzun Sürmeyebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık devi JPMorgan, kripto para piyasasındaki yükselişin uzun soluklu olmayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

JPMorgan analistleri, kripto para piyasasındaki “rallinin bitkin” gözüktüğünü düşünüyor.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki analist ekibine göre kripto para piyasasındaki yükseliş, iki ana faktöre dayanıyor.

Bunlardan ilki ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerini onaylayacağı beklentisi. ETF’lerin onaylanması halinde piyasaya daha fazla para girişi olabileceği ve bunun SEC adına bir mağlubiyet olacağı düşünülüyor.

JPMorgan analistleri, spot Bitcoin ETF’lerinin Kanada’da ve Avrupa’da halihazırda açık olduğunu ve yatırımcılardan pek ilgi görmediğini vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bitcoin için halihazırda bulunabilen Grayscale Bitcoin Trust, vadeli Bitcoin ETF’leri, halka açık Bitcoin madencilik şirketleri gibi ürünlerdeki mevcut sermayenin yeni kurulacak spot Bitcoin ETF’lerine kaymasının, kripto endüstrisine yeni kurulacak ETF’ler için taze sermaye girmesinden daha muhtemel olduğunu düşünüyoruz.”

Yükselişin ardında yatan bir diğer faktörün Ripple ve Grayscale tarafından SEC karşısında alınan yasal galibiyetler olduğu düşünülüyor. Ancak JPMorgan analistleri, regülasyonların geleceğiyle ilgili şu uyarıda bulundu:

“Bu endüstrideki regülasyon eksikliği düşünülecek olursa kripto endüstrisinin üstündeki yasal baskının ilerleyen dönemlerde ne kadar azalacağı hiç belli değil. ABD’nin kripto endüstrisiyle ilgili regülasyonları hala askıda duruyor ve özellikle FTX’in dolandırıcılığıyla ilgili anılar tazeyken ABD’deki kanun yapıcıların bu konudaki duruşunu değiştireceğini düşünmüyoruz.”

Yatırımcılar, Nisan/Mayıs 2024’te yapılması beklenen halving güncellemesinin de Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkileyebileceğini düşünüyor. Ancak JPMorgan analistleri, bunun da beklenen sonucu vermeyebileceği görüşünde:

“Bitcoin’deki halving olayı ve onun doğuracağı etkiler öngörülebilir olduğu ve bizce fiyata çoktan yansıdığı için bu argümanı ikna edici bulmuyoruz.

 

Örneğin günümüzdeki hash oranını ve zorluk seviyesini kullanarak halving sonrasındaki Bitcoin üretim maliyetine bakarsak bu maliyetin günümüzdeki 21.000 dolar seviyesinden yaklaşık 43.000 dolara çıkabileceği sonucuna varıyoruz. Ancak maliyetin yüksek olduğu yerlerde olan ya da daha az verimli ekipman kullanan madenciler piyasadan çıktıktan sonra hash oranında %20’lik bir düşüş yaşanması, (Bitcoin’in) şu anki 35.000 dolarlık fiyatıyla tutarlı olur ki bu bize makul geliyor.”

JPMorgan analistleri, kripto para yatırımcılara ilerleyen süreçte “temkinli olmayı” önerdi.

 

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan Analistleri Uyardı: Bitcoin’in Yükselişi Uzun Sürmeyebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!