Kıdemli Bloomberg Analisti Spot Bitcoin ETF Onayı İçin Tarih Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası yükseliş yönlü ivmesini korurken gözler bir kez daha SEC’den gelebilecek bir spot Bitcoin (BTC) ETF onayına çevrildi.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti James Seyffart, spot Bitcoin borsa yatırım fonu sürecine dair yeni araştırmalarını paylaştı. James Seyffart 8 Kasım günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında spot Bitcoin ETF’lerinin 10 Ocak 2024 tarihine kadar onaylanma ihtimalinin %90 olduğu belirtirken ETF onayının daha erken gelebileceğine de yer verdi.

Seyffart, daha adil ve toplu bir onay için SEC’nin en geç 17 Kasım tarihine kadar harekete geçebileceğini öne sürdü:

Spot Bitcoin ETF onaylarının 10 Ocak’a kadar hala %90 şansa sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak onay daha erken gelirse, mevcut tüm başvuru sahipleri için bir onay dalgası dalgasının yaşanabileceği bir atmosfere gireriz. Bu, Grayscale’in mahkeme zaferinin onaylanmasından bu yana onay için uygun olan ilk zamandır.

Toplamda 12 farklı şirket tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurusunun “normal şartlar altında” 9-17 Kasım tarihine kadar onaylanması gerekiyor. Fakat yasal zeminde SEC’nin 10 Ocak tarihine kadar vakti bulunuyor.

Bloomberg analistinin görüşüne paralel olarak birçok piyasa uzmanı da SEC’nin yorum dönemindeyken ETF onaylamasıın sağlıklı olmayacağını, bu onayın tüm başvuruların eşit göründüğü bu günlerde yapılması gerektiğine inanıyor.

James Seyffart kısa süre önce yaptığı başka bir açıklamasında öne çıkan bir spot Bitcoin ETF başvurusu olduğunu ve SEC’nin bu başvuru reddedemeyeceğini dile getirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kıdemli Bloomberg Analisti Spot Bitcoin ETF Onayı İçin Tarih Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!