BIS, stablecoin’lerin güvenli bir değer deposu olmadığını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya merkez bankalarının oluşturduğu bir koalisyon olan Bank of International Settlements (BIS), 8 Kasım tarihli araştırma raporunda, stablecoin’leri güvenli bir değer deposu olmamakla itham etti.  

BIS, konunun nedenlerini ana hatlarıyla açıkladı ve stablecoin’lerin Ocak 2019’dan Eylül 2023’e kadar sabit oranlarını yalnızca yüzde 94 oranında koruduğunu belirtti. Kuruluşa bu oranın, projelerin whitepaper’larında vadettikleri yüzde 100’lük orandan daha düşük olduğunu altını çizdi.

BIS, “Yalnızca yedi fiat para destekli stablecoin’in yüzde 97’den fazla fiyatını sabit tutmayı başarabildi” dedi. Hem USDT hem de USDC bu standardı karşılayan stablecoin’ler arasında yer aldı. Kuruluş, diğer stablecoin’lerin ise çok daha büyük sapmalar yaşadığını öne sürdü. 

BIS, bazı stablecoin ihraççılarının rezervlerinin incelenmek istemediğini de söyledi. Bunu yaptıran şirketlerin birçoğunun ise rezerv raporlarının incelemeler ile örtüşmediğini iddia etti.

Circle’ın stablecoin’i olan USDC, geçtiğimiz mart ayında Silicon Valley Bank’in çöküşünün ardından dolar sabitini yüzde 10 oranında kaybetti. Varlık, daha sonra toparlanmayı başardı. 

Lack of data about users & uses of #stablecoins makes it difficult to ascertain the risks they pose to the smooth functioning of payment systems & financial stability, which may hamper authorities’ ability to put in place effective policies and safeguards https://t.co/XivilF85HI pic.twitter.com/dAk8U4hEG1

— Bank for International Settlements (@BIS_org) November 8, 2023

Mayıs 2022’de ise Terra ekosistemi, UST stablecoin’inin başarısız olmasının ardından çöktü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BIS, stablecoin’lerin güvenli bir değer deposu olmadığını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!