BIS Başkanı’na Göre Dijital Paralar, Finans Sisteminin Geleceğinde Kilit Rol Oynayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) yöneticisine göre dijital paralar, finans sistemlerinin güncellenmesinde kilit rol oynayacak.

Uluslararası Ödemeler Bankası Başkanı Agustin Carstens, merkez bankası dijital paralarının (CBDC) finansal sistemlerde yapılacak yenilikler için kilit rol oynadığını, özel sektörün bunların piyasaya sokulmasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyor.

Bugün İsviçre’deki bir konferansta konuşan Carstens, şunu söyledi:

“İster merkez bankalarının dijital rezervi gibi toptan, ister dijital bir banknot gibi perakende şeklinde olsun, bu yeni para çeşitlerinin geleceğin finans sisteminin temelinde olacağını gitgide daha iyi anlıyorum.”

Dünya genelindeki birçok merkez bankası, BIS tarafından yapılan öneriler doğrultusunda CBDC ile ilgili araştırma çalışmaları yapıyor. Carstens’a göre bu süreçte merkez bankaları gibi özel sektör de büyük bir rol oynayacak:

“Müşteriye yönelik hizmetlerin çoğu, özel sektörün sorumluluğunda olacak. Bu kurumların siber güvenliği, sisteme bir bütün olarak duyulan güvenin muhafaza edilmesinde çok önemli olacak. Bu çalışmaların farklı kuruluşlarca, izole şekilde yapılmasına gerek yok, bilgi paylaşımında bulunabiliriz. Hatta mevcut ve yeni ortaya çıkan siber tehditlerin yönetilmesinde kamu ve özel sektör arasında yapılacak iş birlikleri kilit rol oynayacak.”

Carstens, Eylül ayında yaptığı açıklamalarda CBDC’lerin üretilmesiyle ilgili mevzuat hazırlamaları için merkez bankalarına çağrıda bulunmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BIS Başkanı’na Göre Dijital Paralar, Finans Sisteminin Geleceğinde Kilit Rol Oynayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!