Binance’in Pazar Payında Büyük Düşüş: Hacim Hangi Borsaya Kayıyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analitik firması 0xScope, geçtiğimiz 1 yılda kripto para borsalarının pazar payında yaşanan değişime ışık tuttu.

Analitik firması 0xScope 6 Kasım tarihli raporunda, kripto para borsalarının pazar paylarında son 1 yılda yaşanan değişikliğe yer verdi. Raporda 17 Ekim 2022 ile 17 Ekim 2023 tarihleri arasında borsalardan alınan verilere yer verildi.

Rapora göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bu yıl merkezi borsalar arasındaki toplam pazar payının %52,5’ine ev sahipliği yaptı. Fakat Binance’in sadece spot piyasalardaki pazar payı geçtiğimiz yılki %62’lik seviyesine kıyasla düşerek %40’a geriledi:

Binance’in spot işlem hacmi, belki de listeleme stratejisi nedeniyle geçtiğimiz yıl önemli bir düşüş yaşadı. Popüler coinlerin çoğu Binance’te listelendikten hemen sonra düşüş yaşadı. Bir yıl önce, raporun kapsadığı dönemin başında Binance’in spot işlem hacmi %62 iken geçtiğimiz ay bu oran yaklaşık %40’a düştü.

Ek olarak 2023 yılında OKX’in pastadaki payı %13,4, Bybit’in %9,6, Bitget’in %7 ve MEXC’nin %6,9 dolarak kayıtlara geçti.

Bu verilere hem spot hem de vadeli işlem piyasalarındaki hacimler dahil edildi. 0xScope, Binance’in halen daha toplam pazar payının yarısından fazlasına sahip olarak liderliği koruduğunu fakat en büyük rakipleriyle olan farkın giderek kapandığını vurguladı.

Binance’in ardından gelen en güçlü kripto para borsası OKX oldu. Bybit, Bitget ve MEXC ikincilik adayı olan borsalar olarak öne çıktı:

Binance hala lider konumda olmasına rağmen, OKX ve diğer ikinci kademe borsalar gibi ana rakipleri karşısında aradaki farkın azaldığını görülüyor.

Bu verilere sadece merkezi borsalar (CEX) dahil edilirken merkeziyetsiz borsalara ait (DEX) hacimler hesaba katılmadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in Pazar Payında Büyük Düşüş: Hacim Hangi Borsaya Kayıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!