Binance’in Lisanslı Olduğu Orta Asya Ülkesi Coinbase’e Erişimi Engelledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan, gerekli lisansı almaması nedeniyle kripto para borsası Coinbase’in web sitesine erişimi engelledi.

Coinbase’e yaklaşık 2 aydır Kazakistan’dan erişilemiyor. Yerel haber kuruluşu Kursiv’in 7 Kasım tarihli haberine göre Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı ülke genelinde Coinbase’in resmi web sitesine erişim engeli getirildiğini doğruladı. Coinbase’e yönelik erişim engeli süreci en azından eylül ayından bu yana devam ediyor.

Her ne kadar Coinbase’in web sitesine erişim Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın emri doğrultusunda gelmiş olsa da asıl talep Coinbase’i Dijital Varlıklar Kanunu’nu ihlal etmekle suçlayan Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldi.

Öte yandan erişim engeli sadece Coinbase’le sınırlı kalmadı ve bir diğer ABD merkezli kripto para borsası Kraken’e de benzer bir tarife uygulandı.

Kazakistan’da Şubat 2023’de yürürlüğe giren Dijital Varlıklar Kanunu, ulusal bir lisans olmadan kripto para birimi hizmeti vermeyi yasaklıyor. Bu onay Kazakistan’ın özel bir ekonomik bölgesi olan Astana Uluslararası Finans Merkezi (AIFC) otoritesi tarafından veriliyor.

Şimdiye kadar Binance dahil olmak üzere Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT AIFC lisansını alan kripto para kuruluşlarından oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in Lisanslı Olduğu Orta Asya Ülkesi Coinbase’e Erişimi Engelledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!