300 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığında Sekiz Kişi Daha Tutuklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 100 bin kişinin dolandırıldığı 300 milyon dolarlık kripto para vurgununda tutuklamalar sürüyor.

Yerel haber kaynaklarına göre Hindistan polisi, kripto para dolandırıcılığı için devam eden soruşturma kapsamında sekiz kişiyi daha tutukladı.

Kaynaklardan birinde tutuklanan kişilerden dördünün polis olduğu belirtiliyor. Özel Soruşturma Ekibi’nin bulgularına göre dolandırılan kurbanlar arasında beş bin devlet memuru ve yaklaşık bin polis memuru yer alıyor.

Eylül ayında gün yüzüne çıkan olayın temellerinin 2018’de atıldığı varsayılıyor. Dolandırıcılar, ilk aşamalarda insanları Korvio Coin (KRO) adlı yerel bir kripto para için hazırladıkları yatırım planlarıyla kandırdılar.

İlerleyen süreçlerde daha farklı kripto paralar da kullanılmaya başladı ve bunlar için sahte internet siteleri açıldı.

Dolandırıcılar, polis memurlarının da katkıda bulunması sonucunda geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Yerel kaynaklara göre binden fazla polis, yapılanlara dahil oldu. Bunların bir kısmı dolandırıldı, bir kısmı kazanç sağladı, bir kısmı ise gönüllü olarak projenin reklamını yaptı.

Hindistan’daki yetkililer, son iki yıl içerisinde gelen ihbarların ardından konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Geçen ayın sonunda yapılan soruşturma sonucunda şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünülen yaklaşık 250 bin kimlik kartı bulundu.

Soruşturmaların ardından ayrıca 100 kişinin bu dolandırıcılık sayesinde kişi başı 240 bin dolar; 200 kişinin kişi başı 120 bin dolar kazanç sağladığı öğrenildi.

Şimdiye dek 18 kişi tutuklanırken şebekenin liderli olduğundan şüphelenilen Subhash Sharma henüz bulunamadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
300 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığında Sekiz Kişi Daha Tutuklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!