FTX 744 milyon dolarlık varlık daha satmaya hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batık kripto para borsası FTX, Delaware Mahkemesi’nden, kripto varlık yöneticisi Grayscale ve saklama hizmeti sağlayıcısı Bitwise’ın yaklaşık 744 milyon dolar değerindeki varlıkları da dahil olmak üzere bazı önemli fonları satmasına izin vermesini talep etti. 

FTX borçluları 3 Kasım tarihli mahkeme başvurusunda mahkemeden, şirketin alacaklılara yapacağı geri ödemelerin önünü açması amacıyla güven fonlarının satışına izin vermesini talep etti. 

Bitwise güven fonunda 53 milyon dolar bulunurken Grayscale’e ait beş farklı fonda 691 milyon dolar bulunuyor. Bu kripto fonları, birçok kişi için bir başlangıç aracı olarak hizmet ediyor ve yatırımcıların kripto paraya sahip olmadan yatırım yapmasına olanak tanıyor.
 

Grayscale ve Bitwise fonlarının dökümü. Kaynak: Mahkeme başvuruları

Mahkeme dosyasında ise şu ifadeler yer aldı: 

“Borçluların görüşü, fiyat dalgalanması riskini etkin azaltmanın Güven Fonlarının değerini en iyi şekilde koruyacağı, böylece alacaklılara getiriyi en üst düzeye çıkaracağı ve borçluların yeniden yapılanma planında fonları adil bir şekilde dağıtmasını teşvik edeceği yönündedir.”

FTX borçluları, vakıf varlıklarının satışının ve satış prosedürlerinin bir yatırım danışmanı tarafından onaylanmasını talep etti ve satış prosedürünün bir parçası olmak üzere paydaşlar tarafından temsil edilen bir fiyatlandırma komitesi kurulmasını önerdi.

FTX borçlularının güven fonlarının satışı için son talebi, mahkemenin yaklaşık 3,4 milyar dolar değerindeki kripto varlığın satışını onaylamasının ardından geldi. Mahkeme, piyasada karmaşaya neden olunmaması amacıyla bu varlıkların 50 milyon dolar ve 100 milyon dolarlık gruplar halinde satılmasını emretti. 

FTX iflas süreci, eski FTX patronu Sam Bankman-Fried’ın New York’taki ceza davasında jüri tarafından, yargılandığı yedi suçtan da suçlu bulunmasıyla devam ediyor. Eski CEO, iki kez para transferi dolandırıcılığı, iki kez para transferi dolandırıcılığı komplosu, bir kez menkul kıymet dolandırıcılığı, bir kez emtia dolandırıcılığı komplosu ve bir kez de kara para aklama komplosundan suçlu bulundu. Yargıcın 28 Mart 2024 tarihinde karar vermesi bekleniyor.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX 744 milyon dolarlık varlık daha satmaya hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!