Bitcoin madenciliğinde yüzde 10’luk getiri sağlayan şirketten ‘ponzi değiliz’ açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürünün yaratıcısı Bitcoin madencilik firması Luxor Technology, yüzde 10-13 getiri sağlayabilecek Bitcoin hash oranı temelli bir ürünün BlockFi ya da Celsius’un başarısız ürünleriyle karşılaştırılmaması gerektiğini çünkü getirinin “saadet zincirlerinden” değil proof-of-work sisteminden elde edildiğini söyledi.

Luxor’un hash oranı temelli ürününün meşruiyeti What Bitcoin Did podcast’inin 17 Ekim tarihli bölümünde tartışıldı. Sunucu Peter McCormack, Luxor’un yaklaşan teklifiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve Luxor’un ürünü için en kötü durum senaryosunun nasıl ilerleyeceğini tartıştı. 

Luxor türev ürünler başkanı Matt Williams, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada hash oranı destekli ürünlerinin BlockFi ya da Celsius ürünlerinin bir benzeri olmadığını çünkü ekonomik üretimle desteklendiğini söyledi. 

Williams, “Burada gerçek bir iş kanıtı ve kanıtlanabilir bir ekonomik faaliyet gerçekleşiyor. Getiri, madencilerin madencilik işlerinden elde edecekleri marjın bir kısmını operasyonlarını finanse eden bir yatırımcıya bırakmalarından kaynaklanıyor” diyerek sözlerine devam etti:

Ana çıkarım: Getiri hash oranından geliyor. Peri tozundan, saadet zincirlerinden ya da yeniden ipotekten değil.

Luxor ve Bitcoin açıklamaları

Luxor’un ürünü, yatırımcıların Luxor’a Bitcoin teminatı göstererek kredi geri ödemelerinden pay almaları ve Luxor’un da bunu diğer madencilere operasyonlarını finanse etmeleri için ödünç vermesi yoluyla işliyor. 

Bir Bitcoin madencisinden indirimli fiyattan hash oranı satın alınıp sonrasında daha yüksek bir fiyattan satıldığında getiri oluşuyor. Madencilik ödülü olan Bitcoin bu hash oranından geliyor. Luxor, yatırımcı getirilerinin yüzde 10 ile yüzde 13 arasında değişeceğini tahmin ediyor.

Süreç Luxor’un yakında açılacak olan hash oranı pazarı aracılığıyla yönetilecek. 

Williams, bu teklifin madencilerin sermayeye daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacağını çünkü faaliyetlerini finanse etmek için kazdıkları BTC’leri satmak zorunda kalmayacaklarını iddia etti ve ekledi:

Madenciler için ekonomik açıdan daha uygun bir seçenek olabilir çünkü kazdıkları Bitcoin’in mülkiyetini ellerinde tutarken peşin olarak fon da alabilirler.

We understand your concern regarding rehypothecation, but to be clear again, there is NO rehypothecation with this product. The yield comes from mining rewards as stated in the podcast.

We’re happy to have a conversation on this topic to answer your questions and address your…

— Luxor Technology ⛏️ (@LuxorTechnology) October 27, 2023

Luxor, kendi madencilik havuzları bulunmadığını ve yalnızca yatırımcılarla madencilik firmaları arasında aracı olarak hareket ettiklerini vurguladı ve fonları alıcıdan (yatırımcıdan) satıcıya (madencilik firmasına) taşıdıkları için Bitcoin’i yalnızca çok kısa bir süreliğine sakladıklarını söyledi.

Bitcoin kredi firması Unchained’in CEO’su Joe Kelly ise BTC’lerinden getiri elde etmek isteyenlerin dikkatli davranması gerektiğini vurguladı:

Bir Bitcoin sahibinin BTC’lerini kontrol etmesini gerektiren herhangi bir yatırım veya kredi, muazzam bir titizlik ve inceleme gerektirir. Bitcoin borç verme ve borç alma piyasaları henüz çok yeni ve yatırımcılar genel olarak dikkatli davranmazsa BlockFi ve Celsius’ta yaşanan başarısızlıkların tekrarlandığını görmemiz çok olası.

Williams, hash oranı temelli ürünlerinin herkese açık olmadığını, yalnızca şirketin durum tespiti kontrollerinden geçenlere açık olduğunu vurguladı. 

TLDR: @LuxorTechnology intends to take customer Bitcoin and loan it to well established mining companies looking for funding.

Luxor will do ‘due diligence’ on the recipient of the loan and the donor will immediately start receiving #Bitcoin at a pre determined rate (ie 10-13%)

— The ₿itcoin Therapist (@TheBTCTherapist) October 27, 2023

Williams, Luxor’un hash oranı destekli ürününün BlockFi ve Celsius iflasları göz önünde bulundurulduğunda haklı olarak endişe yarattığını kabul etti ve yatırımcıların Luxor ile karşı taraf riskini üstlendiğini belirtti.

Luxor, bu riskleri azaltmak için yalnızca “saygın madencilerle” çalışacağını ve onları sigorta yaptırmaya zorlayabileceğini belirtti. 

Luxor, ürünün ne zaman kullanıma sunulacağını ise paylaşmadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin madenciliğinde yüzde 10’luk getiri sağlayan şirketten ‘ponzi değiliz’ açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!