OpenSea, personellerinin yarısını işten çıkarıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT pazaryeri OpenSea, 3 Kasım’da çalışanlarının bir kısmını işten çıkaracağını duyurdu. Açıklamayı X üzerinden yapan CEO Devin Finzer, şirketin 2.0 versiyonunu daha küçük bir ekiple başlatacağını dile getirdi.

2017 yılında piyasaya sürülen OpenSea, NFT patlaması döneminde büyük bir yükseliş yaşadı. Kripto kışının ardından Temmuz 2022’de çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaran kuruluş, ekibini yeniden küçültme kararı aldı.

OpenSea sözcüsü, Cointelegraph’a gönderdiği e-postada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, OpenSea’nin daha iyi bir versiyonunu oluşturmaya odaklanırken, önemli operasyonel değişiklikler yapıyoruz. OpenSea’den ayrılanlara katkılarından ötürü son derece minnettarız ve onları finansal ve diğer desteklerden oluşan güçlü bir paketle destekliyoruz.”

Sözcü, şirketin tüm departmanlarında çalışanların yaklaşık yüzde 50’sinin etkileneceğini ve orta düzey yöneticilerin sayısının da azaltılacağını dile getirdi. Çalışanlarda dört aylık kıdem tazminatı paketi, hızlandırılmış öz sermaye tahsisi ve altı aylık sağlık ve psikolojik destek paketi verilecek.

NFT pazaryeri, 2021 yılında zirveye ulaştı. O dönemden beri birçok koleksiyon parçasının değeri düştü.

OpenSea was in the right place at the right time with the right product. But so was Tower Records. What can OpenSea do to maintain this lead they have? The answer is simple. Become a DAO, drop a governance token to users. It will be valued in the tens of billions. Everybody wins.

— Beanie (@beaniemaxi) November 11, 2021

OpenSea, ağustos ayında içerik oluşturucuların telif ücreti talep etmeyen pazaryerlerini kara listeye almasına olanak tanıyan filtreyi kullanımdan kaldıracağını duyurduğunda topluluktan büyük bir tepki aldı. Bored Ape ve CryptoPunks yaratıcısı Yuga Labs, bu hamleye tanıt olarak OpenSea’nin Seaport pazaryeri ve akıllı sözleşmesinin kullanımını azaltmaya başladı.

Finzer, X gönderisinde, “Yeniden inşa ederken, mevcut ürünlerimizi desteklemeye devam edeceğiz ve OpenSea 2.0’ı halka açık bir biçimde tekrar test edeceğiz.” dedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenSea, personellerinin yarısını işten çıkarıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!