FTX danışmanları, müşteri verilerini FBI ile paylaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg tarafından görülen mahkeme belgelerine göre, iflas eden kripto para borsası FTX’in danışmanları, müşterilerin işlemlerine ve hesaplarına ait verileri FBI ile paylaştı.

Son birkaç ay içinde FBI ofisleri tarafından gönderilen mahkeme celplerinin ardından danışmanlar, belirli müşterilerin işlemlerinin kayıtlarını teslim etti.

FBI’ın talepleri, FTX’in mali danışmanlarından  olan Alvarez ve Marsal tarafından açıklandı. Şirketin personelleri, geçtiğimiz birkaç ay boyunca Portland, Philadelphia, Oakland, Minneapolis ve Cleveland’daki FBI ofisleri için bazı müşteri işlemleri hakkında bilgi topladı.

Alvarez ve Marsal’ın aylık ücret beyanının ekran görüntüsü. Kaynak: Kroll

Kayıtlar, FBI’ın ne tür bir soruşturma yarattığına dair bir bilgi ortaya koymadı. Bununla birlikte kayıtlardan birinde konunun jüri talebine bağlı olduğu ifade edildi.

Alvarez ve Marsal, mahkeme celbi sebebiyle geçtiğimiz eylül ayında FTX’in bulut hizmet sağlayıcısının işlem verilerini paylaştı. Ayrıca, FBI’ın Oakland ofisinden gelen talep üzerine temmuz ayında da müşteri hesapları ve işlemlerine ilişkin soruşturmalar yürütüldü. 

FBI’ın Portland ofisinden gelen bir başka celp üzerine daha fazla bilgi paylaşımı da yapıldı.

Tüm bu sürecin faturası, FTX müşterilerine çıkacak. İki danışman şirketi temmuz, ağustos ve eylül aylarında FBI hizmetleri için yaklaşık 21.000 dolar harcama yaptı. Mahkeme kayıtlarına göre Alvarez ve Marsal, Kasım 2022’den bu yana FTX’ten toplamda 100 milyon dolar ücret talep etti. Bu ücretleri FTX alacaklılarının alacağı paydan düşecek.

FTX’in yeni CEO’su John Ray, yapılananlaşma kapsamında, müşterilerin 2024’ün sonuna kadar fonlarının yüzde 90’ından fazlasını alabileceğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX danışmanları, müşteri verilerini FBI ile paylaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!