Tether’den 610 milyon dolarlık borç finansmanı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül 2023’te Tether, yapay zeka girişimlerini desteklemek amacıyla Bitcoin madencilik şirketi Northern Data’ya açıklanmayan bir miktarda yatırım yaptı. Şimdi de Northern Data’ya 610 milyon dolarlık borç finansmanı sağladı.

Stablecoin ihraççısı Tether’in (USDT) Bitcoin üzerindeki etkisi artıyor. Tether, bu etkiye bir katkı olarak Almanya merkezli BTC madencilik şirketi Northern Data AG’ye büyük miktarda kredi verdi.

Northern Data AG, 2 Kasım’da yaptığı bir duyuruya göre, işletmelerine daha fazla yatırım yapmak için Tether’den 575 milyon euro’luk (610 milyon dolar) borç finansmanı aldı.

Söz konusu borç finansmanıyla Northern Data Group, yapay zeka bulut hizmeti sağlayıcısı Taiga Cloud, Ardent Veri Merkezleri ve şirketin madencilik işi Peak Mining dahil olmak üzere üç iş koluna yatırım yapmayı amaçlıyor.

Tether ve açıklamaları

Basın açıklamasına göre, bu yatırımların ana odağında ek donanım malzemesi alımı ve sıvı soğutmalı teknolojisiyle Bitcoin madencilik operasyonlarının ölçeklendirilmesi var. 

Duyuruya göre borç finansmanı, teminatsız standart piyasa koşullarında ve 1 Ocak 2030’a kadar vadeli durumda. 

Söz konusu borç finansmanı, Tether’in Northern Data’da bir hisse satın almasının ardından geldi. Eylül 2023’te Tether, yapay zeka girişimlerini desteklemek amacıyla Northern Data’ya yatırım yapmış ancak yatırım miktarı paylaşılmamıştı. Tether, yatırımın rezervlerinden ayrı olduğunu ve müşteri fonlarını etkilemeyeceğini iddia ediyor. Şirket, 2023 yılında kendi madencilik operasyonlarını başlatarak ve tescilli madencilik yazılımını tanıtarak bilfiil Bitcoin madencilik operasyonuna girdiğini açıklamıştı. 

Tether’in muhasebe firması BDO’dan aldığı ikinci çeyrek tasdikine göre şirket, ek rezervlerini 850 milyon dolar artırarak toplam ek rezervini 3,3 milyar dolara çıkardı. Eylül 2023’te, şirketin geçen yıl bu tür kredileri sıfıra indirmek için çalışmasına rağmen stablecoin kredilerinin arttığı da bildirildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether’den 610 milyon dolarlık borç finansmanı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!