Spot ETF kaynaklı Bitcoin rallisi kalıcı olabilecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanması Bitcoin fiyatını muhtemelen artıracak olsa da bazı analistler bunun piyasaları kış soğuğundan tamamen kurtarmaya yetmeyeceğinden endişe ediyor. 

24 Ekim tarihinde Bitcoin, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i IBTC’nin Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) web sitesinde listelendiği haberi üzerine yüzde 14’ün üzerinde bir artış göstererek, bir yıldan uzun bir aradan sonra en büyük günlük rallisini gerçekleştirdi. Bu durum piyasalar tarafından ETF başvurusu açısından olumlu bir olay olarak değerlendirildi. 

Bu olayın, Cointelegraph’ın spot Bitcoin ETF’inin onaylandığını öne süren yanlış X gönderisinin yayımlandığı 16 Ekim tarihinden bile daha güçlü bir dalgalanma yarattığı ortaya çıktı.

Cointelegraph’a konuşan 184 bin X takipçili trader TheFlowHorse bu iki piyasa hareketinin, spot Bitcoin ETF’inin onaylanması halinde oluşacak Bitcoin fiyat hareketine dair bir ipucu olarak görülebileceğini söyledi. 

Her iki gelişmeye ve bunların Bitcoin üzerindeki etkilerine değinen TheFlowHorse, ETF’in onaylanması halinde yatırımcıların “daha büyük olmasa da aynı büyüklükte” bir hareket görebileceklerini sözlerine ekledi.

Bitcoin fiyatı 24 Ekim tarihinde 35 bin doların üzerine çıkmıştı. Kaynak: TradingView

TheFlowHorse, onayın fiyatları önemli ölçüde yukarı çekeceğini ancak bunu orta vadede bir geri çekilmenin takip etmesinin de mümkün olduğunu belirtti. 

TheFlowHorse’un görüşüne göre bunun nedeni, hevesli yatırımcılar tarafından piyasada çok fazla işlem yapılacak olması:

Çok fazla kalabalık olacak ve bu nihayetinde verimsizlik yaratacak. Verimsiz hareketler sadece doldurmadır ve bir dereceye kadar geri çekilir.

Here’s a short clip of @kaileyleinz asking Gensler about $GBTC and other spot #Bitcoin ETFs. Mostly non-answers in my opinion but does talk about the disclosure review team. We’ve had some insight into their process via the amendments from some of these filers in recent days pic.twitter.com/lIWZc74OAi

— James Seyffart (@JSeyff) October 18, 2023

Bitcoin fiyatı yükselmeye devam edecek mi?

IG International analisti Tony Sycamore, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Bitcoin’in duyurunun yapıldığı gün yılın en yüksek seviyelerine doğru yükselmeye devam etmesini beklediğini söylerken, Avustralya kripto borsası BTC Markets teknik analisti Rachael Lucas ise BlackRock ETF’inin onaylanmasının geleneksel finans sektörünün geri kalanı için de bir katalizör görevi göreceğini söyledi:

Bu katılım yalnızca kurumsal sermaye girişlerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda perakende merakını da artırıyor, arz sınırlamalarına katkıda bulunuyor ve Bitcoin’in deflasyonist yönünün altını çiziyor.

Sycamore “rallinin tıkanma ihtimali” olduğunu söylese de faiz oranlarının Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı zamankinden çok daha yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda, trendin tersine dönmesini pek olası olmadığını vurguladı. 

CMC Markets analisti Tina Teng de trendin tamamen tersine dönmeyeceğinin garantisi olmadığı için daha temkinli bir duruş benimsemenin faydalı olacağına inandığını söyledi: 

Bitcoin hâlâ hisseler gibi niceliksel bir değerlemeyi destekleyecek temellerden yoksun ve emtialar gibi kullanım kapsamına sahip değil. SEC tarafından onaylanması spekülatif bir varlık olma niteliğini değiştiremez. Makro değişiklikler, Fed faiz indirimi sırasında yukarı yönlü bir trend oluşturmaya başlayan kripto para piyasaları üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Spot Bitcoin ETF onayının kesinliği ve zamanlaması hâlâ tartışma konusu. ETF analistleri, pek olası olmasa da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in yaklaşan başvuruları reddetmek için son dakikaya kadar “sadistçe” bekleyebileceğini söylemişti. 

JPMorgan analistleri 17 Ekim tarihli yatırım notunda, önümüzdeki birkaç ay içinde onayın gelebileceğini iddia ederken, Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas ise gelecek yıl 10 Ocak tarihine kadar onay şansını yüzde 90 olarak belirlemişti.

I’ve gotten a lot of questions regarding my current view on Spot #Bitcoin ETFs over the last couple weeks. This is the first section of the note I put out yesterday with @EricBalchunas.

TLDR: Our view hasn’t changed much https://t.co/dRAm5IsdQf pic.twitter.com/Htsi3n2XxV

— James Seyffart (@JSeyff) October 13, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Spot ETF kaynaklı Bitcoin rallisi kalıcı olabilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!