SEC’in celp gönderdiği PayPal’ın başı PYUSD’la dertte

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme devi PayPal, ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’iyle ilgili Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir mahkeme celbi aldı.

Reuters tarafından yayımlanan bir habere göre şirketin eline, 2 Kasım’da PayPal USD (PYUSD) stablecoin’iyle ilgili SEC’in icra bölümünden bir mahkeme celbi ulaştı.

SEC’in söz konusu hamlesi PayPal’ın ağustos ayı başında PYUSD stablecoin’ini piyasaya sürmesinden yaklaşık üç ay sonra gerçekleşti. Paxos Trust tarafından ihraç edilen PYUSD, ABD doları mevduatları, kısa vadeli Hazine tahvilleri ve benzer nakit eşdeğerleriyle destekleniyor. Ethereum blokzincirine dayanan PYUSD dijital ödemeler yoluyla Web3’ü desteklemeyi amaçlıyor.

PayPal USD (PYUSD) stablecoin bilgisi. Kaynak: CoinGecko

PayPal ve Paxos, Cointelegraph’ın sorularına hemen yanıt vermedi.

Daha sonra ise bir Paxos sözcüsü çeşitli açıklamalar yaptı. Bu sözcüye göre, PYUSD şimdiye kadar başarılı bir şekilde ilerledi ve piyasaya sürülmesinden bu yana sadece iki ay içinde 150 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. CoinGecko’nun verilerine göre, PYUSD’nin piyasa değeri, günlük 2,7 milyon dolarlık işlemle yaklaşık 159 milyon dolar değerinde.

PayPal USD’nin benimsenmesindeki artış, Coinbase, Crypto.com, Bitstamp ve Kraken gibi büyük borsaların piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra PYUSD stablecoin’inii platformlarında listelemesiyle gerçekleşti. Eylül ayında PayPal, PYUSD stablecoin’in Venmo mobil ödeme hizmetine entegre edileceğini ve kullanıcıların PYUSD satın alabileceklerini duyurdu.

ABD’de artan baskılar

PayPal, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto sektörüne girmenin yanı sıra, diğer ülkelerdeki kripto girişimleriyle de ilerliyor. PayPal, 31 Ekim’de Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi’nden ülkede kripto hizmetleri sunmak için bir lisans aldı.

PayPal’a yönelik son SEC eylemi, ABD hükümetinin kripto ile ilgili işletmeleri pek hoş karşılamadığının bir başka kanıt niteliğinde. SEC, Coinbase borsasına karşı devam eden dava da dahil olmak üzere, sektördeki en büyük yerel şirketlerden bazılarına peş peşe davalar açtı. Ekim 2023’te SEC, piyasa değerine göre en büyük kripto paralardan biri olan XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple’a karşı üç yıllık davasını sonuca vardırmak için harekete geçti.

Nisan 2023’te Circle CEO’su Jeremy Allaire, Circle’ın USDC (USDC) stablecoin’inin azalan piyasa değerinin ardında ABD’li düzenleyicilerin kripto para baskısının önemli bir faktör olduğunu savundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’in celp gönderdiği PayPal’ın başı PYUSD’la dertte
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!