Bitcoin Kasım Ayına Hareketli Giriş Yaptı: Tarihsel Veriler Ne Yönde?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yükselişlerle dolu bir ekim ayının ardından kararsızlıklar dolu kasım ayına çalkantılı bir giriş yaptı.

Bitcoin ekim ayını %28’lik bir yükselişle kapatarak kasım ayına giriş yaptı. Kasım ayının ilk iki gününde volatil bir tavır sergileyen Bitcoin için geçtiğimiz kasım aylarında da yön konusunda pek bir netlik yoktu.

CoinGlass’ın verilerine göre Bitcoin 2013 yılından bu yana kasım ayında toplamda 6 kez pozitif 4 kez negatif getiri sunarak kararsız bir performans sergiledi.

Söz konusu 10 yıllık zaman diliminde Bitcoin’in en iyi performans sergilediği aylar sırasıyla 2013 yılında +%449 2017 +%53, 2020 yılında +%42,95 olarak kayıtlara geçti.

Buna nazaran yine aynı süre zarfında Bitcoin’in en kötü performans sergilediği aylar ise 2018 yılında -%36,57, 2019 yılında -%17,27 ve 2022 yılında –%16,23 olarak kaydedildi. Geçtiğimiz yıl kasım ayın kripto para piyasası FTX’in çöküşüyle sarsılmıştı.

Kasım ayı Bitcoin için her ne kadar belirsizliklerin hakim sürdüğü ve genellikle konsolide bir ivmenin hakim olduğu bir ay gibi görünse de 2023 Kasım ayı diğerlerinden biraz farklı olabilir. Bu kasım ayı 2024 yılının nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin halvinginden (yarılanma) 6 ay öncesine denk geldi.

Popüler analist Plan B kısa süre önce yaptığı açıklamasında, Bitcoin halvinginden önceki 6 ayın ve halvingden sonraki bir buçuk yıllık dönemin alıcılar ve satıcılar için çok önemli olabileceğini dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,9 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 34.836 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Kasım Ayına Hareketli Giriş Yaptı: Tarihsel Veriler Ne Yönde? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Kasım Ayına Hareketli Giriş Yaptı: Tarihsel Veriler Ne Yönde?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!