Domain Saldırısına Uğrayan Lending Platformunun Altcoini Değer Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz cross-chain protokolü Frax Finance’in domain’i bugün erken saatlerde saldırıya uğradı.

Frax Finance’e ait domain, bugün erken saatlerde Frax ekibinin kontrolünün dışına çıktı. Ancak siteye giren kullanıcılar, Frax’in kendi arayüzüyle birebir aynı arayüzü gördüler.

Bunun gibi domain saldırılarında insanlar, sitenin orijinal haliyle birebir aynı görünen ama aslında sahte olan bir siteye yönlendiriliyorlar. Bu sayede insanların o sitede kullandıkları hassas bilgiler ele geçiriliyor.

Frax’in kurucusu Sam Kazemian, konuyla ilgili açıklamasında “Mevcut ad sunucusu bize ait ve Frax’in kendi kullanıcı arayüzü kullanılıyor. Ama bu sorunun neyden kaynaklandığına dair henüz name.com’dan haber almadığımız için frax.finance’i kullanmanın güvenli olup olmadığından emin olamıyoruz.” dedi.

Frax Finance ekibi, olayı tespit ettikten kısa süre sonra sosyal medya üzerinden bir duyuru yayımlayarak insanları frax.finance ve frax.com domainlerini kullanmamaları konusunda uyardı.

Birkaç saat süren belirsizliğin ardından name.com ile iletişime geçildiği ve domainlerin doğru ad sunucularına yönlendirildiği açıklandı. Frax Finance ekibi, “Tam kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra bu olaya neyin sebebiyet verdiğine dair yarın bir açıklama yapacaklarını söylediler.” dedi.

Frax Finance’in yönetişim platformu olan Flax Shares (FXS), son birkaç saat içerisinde yaşanan gelişmelerin ardından CoinGecko verilerine göre %5’ten fazla değer kaybetti. 427 milyon dolarlık piyasa değeri olan token, yazım sırasında 5,71 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Domain Saldırısına Uğrayan Lending Platformunun Altcoini Değer Kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!