Bitget ve Floki ekipleri arasında kılıçlar çekildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Floki ekibinin 31 Ekim tarihli sosyal medya paylaşımına ve Bitget’in bir blog gönderisine göre Floki protokolü ve Bitget kripto borsası ekipleri, Floki protokolünün tokenı TokenFi’ın (TOKEN) Bitget tarafından listelenmesi ve ardından listeden çıkarılması üzerine birbirini piyasa manipülasyonu yapmakla suçladı. 

Floki ekibi, Bitget’in token’ı piyasaya sürülmeden önce listelediğini ve Bitget listelemesinin “sahte” olduğunu iddia ederken, Bitget ise Floki ekibinin “ilk likiditeyi kötü niyetli bir şekilde kontrol ederek piyasa manipülasyonu yaptığından şüphelendiğini” iddia etti. 

TokenFi’ın listeden çıkarılmasına ilişkin Bitget açıklaması. Kaynak: Bitget

Floki ekibi, 18 Ekim tarihinde Floki merkeziyetsiz otonom organizasyonuna (DAO) “yüksek potansiyele sahip trilyon dolarlık sektörü hedefleyen” bir ödül token’ıyla stake programı başlatmak için teklif sunduğunu söyledi. Ekip, TokenFi’ı listelemek için merkezi borsalarla görüşüyordu. DAO teklifinde token’ın adı açıklanmadı ve ekip “ödül token’ının” amacının ne olacağını belirtmedi. Aynı zamanda bu bilginin birden fazla merkezi borsaya açıklandığı iddia edildi. 

Floki ekibi, merkezi borsalara token piyasaya sürüldükten sonra en az yedi token’ı listelememeleri gerektiğini çünkü bunu yapmanın DAO tarafından belirlenen kuralları ihlal edeceğini belirttiğini savundu. Floki ekibi gönderisinde, tüm borsaların bu şartı kabul ettiğini ancak Bitget’in bu anlaşmayı ihlal ederek TOKEN’ı listelemek için yedi gün beklemek yerine, piyasaya sürülmeden önce listelediğini iddia etti. 

Floki ekibi 26 Ekim tarihinde yatırımcılara merkezi borsalardaki mevcut TOKEN listelerinin geçersiz olduğuna dair bir uyarı gönderdi ancak gönderide Bitget’ten ismen bahsedilmedi.

Ekibin sosyal medya gönderisine göre TokenFi, token’ını 27 Ekim tarihinde Türkiye saatiyle 18.00’da piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Coincodex verileri, TOKEN’ın 0,00005011 dolarlık başlangıç fiyatıyla listelendiğini ve 28 Ekim tarihinde piyasaya sürüldüğünü gösterse de saat dilimi farklılıkları tarihteki tutarsızlığa neden olmuş olabilir. Fiyat neredeyse anında yüzde 11,574’lük bir yükselişle 0,005850 dolara yükseldi. Bu yazı yayımlandığı sırada daha da yükselerek 0,006053 dolara ulaştı.

Floki ekibine göre Bitget, elinde hiç TOKEN olmamasına rağmen müşterilerine satmak üzere varlığı listeledi. Sonuç olarak, para çekme işlemleri gerçekleştirilemedi. Bitget’in müşterilere karşı 20 milyon dolarlık yükümlülük altına girdiğini ve bu yükümlülüğü ortadan kaldıracak TOKEN varlığının bulunmadığı iddia edildi.

Floki claims that Bitget then attempted to buy tokens from the TokenFi treasury at a 90% discount to its current market price, which the team refused. Bitget allegedly released its “delisting” statement in response to this refusal.

Floki, Bitget’in daha sonrasında TokenFi hazinesinden mevcut piyasa fiyatına göre yüzde 90 indirimli token satın almaya çalıştığını ve ekibin bunu reddettiğini dile getirdi. Bitget’in bu redde yanıt olarak “listeden çıkarma” açıklamasını yayımladığı iddia edildi. 

Bitget’in gönderisine göre TOKEN 27 Ekim 2023 tarihinde listelendi. Listelemenin ardından Bitget ekibi TOKEN’in “ciddi fiyat dalgalanmaları” yaşadığını fark etti. Bu ciddi dalgalanmalar nedeniyle borsa, geliştirme ekibinin “ilk likiditeyi kötü niyetle kontrol ederek piyasa manipülasyonu yaptığından” şüphelendi. Bitget, token havuzuna yalnızca 2 bin dolar değerinde ilk likidite eklendiğini ve TOKEN’ı listelemeye devam etmeyi imkansız hale getiren “şeffaf olmayan token ekonomisi ve belirsiz bir hak ediş programı” keşfettiklerini iddia etti.

İlgili: FLOKI, DOGE, PEPE gibi memecoin’ler geri mi dönüyor?

Bitget yaptığı açıklamada, müşterilerine sattığı tüm TOKEN’ları, listeden çıkarılmadan önceki en yüksek fiyatı 0,00605002 dolardan geri almayı teklif etti. Bu, listeden çıkarma işleminden dolayı meydana gelebilecek herhangi bir kaybın borsa tarafından karşılanacağı anlamına geldi. Bununla birlikte, Bitget’ten TOKEN satın alan yatırımcılar, varlığın listeden çıkarılmasının ardından herhangi bir işlem gerçekleştiremeyecek. 

Floki ekibi, Bitget’in ilk likidite havuzuna yalnızca 2 bin dolar değerinde token eklendiği iddiasını reddetti. İki TOKEN havuzunun her birinde yaklaşık 2 milyon dolarlık likidite olduğu iddia edildi. Ekip, DEXTswap’ten mevcut miktarı gösterdiği iddia edilen bir ekran görüntüsü yayımlandı.

Uniswap ve Pancakeswap’ TOKEN likiditesi. Kaynak: Floki, DEXTswap

Ancak ekran görüntüsü, Bitget’in bahsettiği ilk likiditeyi değil, mevcut likiditeyi gösteriyor. Sözleşme adresleri görselde kısaltılmış ve bu şekilde havuzların blok gezgininde aranması zorlaştırılmış. Cointelegraph ise bu yazı yayına alınırken TOKEN’in ilk likiditesini belirleyemedi.

TOKEN milyonlarca dolar zarara yol açan tek lansman değil. Base’deki BALD token, geliştiricisinin havuzdan likiditeyi çekmesinin ardından yüzde 85 düşüş yaşamış ancak ekip fiyat düşüşünden sorumlu olmadıklarını iddia etmişti. Yatırımcılar hatalı bir aktarım işlevi nedeniyle Pond0X’in lansmanında da 2,2 milyon dolardan fazla para kaybetmişti.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitget ve Floki ekipleri arasında kılıçlar çekildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!