Latin Amerika Ülkesinde Bu Coin’in Hacmi Hızla Artıyor: Bitcoin’in İki Katı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek enflasyonla boğuşan Brezilya’da stablecoin Tether’in (USDT) işlem hacmi Bitcoin’i (BTC) neredeyse ikiye katladı.

Brezilya vergi dairesi Receita Federal, kripto paralar hakkında dikkat çeken bir rapor paylaştı. Raporda 2021 yılından bu yana kripto para işlemlerinde hızlı bir artış olduğu gözler önüne serilirken USDT’nin başı çektiğine yer verildi.

Brezilya’da 2023 yılı içerisinde yapılan tüm kripto para birimi işlemlerinin %80’ini USDT oluşturdu. USDT’nin işlem hacmi 55,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken 2. sırada 30 milyar dolarlık işlem hacmiyle Bitcoin yer aldı. Ripple (XRP) ise yaklaşık 5 milyar dolarlık işlem hacmine ev sahipliği yaparak 3. oldu.

Rapora göre Brezilyalı nüfusun en çok tercih ettiği 2. stablecoin USD Coin (USDC) olurken 3. sıradaysa ülkenin yerel para biriminin stablecoin versiyonu olan BRZ yer aldı.

Breziya’daki kripto para işlem hacmi 2021 yılından 2023‘e kadar olan süreçte ciddi şekilde artış sergilerken bir diğer yükseliş gösteren faktör ise enflasyon oldu. Ülkedeki enflasyon oranı 2021 yılında sadece %2 civarındayken 2022’nin sonuna gelindiğinde %12 seviyesine ulaşmıştı.

Raporla beraber sunulan detaylı açıklamaya göre USDT işlem hacmi 2021 yılından beri Brezilya özelinde yükselişteydi. Fakat Temmuz 2022’de Three Arrows Capital (3AC) ve Voyager Capital’in çöküşünün ardından ilk kez USDT işlem hacmi Bitcoin’i geride bıraktı.

Şimdiye kadar USDT gibi stablecoinler özellikle yüksek enflasyon riski altındaki toplumların ilk tercihleri arasında yer aldı. Benzer bir örnek olarak yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin ve Venezuela’da kendi pazar paylarının büyük bir kısmını USDT işlemlerine ayıran ülkeler olarak kayıtlara geçti.

Verilere göre yaklaşık 2 yıldır devam eden ayı sezonu ülkedeki kripto para işlem hacmini geçtiğimiz yıl %25 azaltarak 31 milyar dolara düşürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Latin Amerika Ülkesinde Bu Coin’in Hacmi Hızla Artıyor: Bitcoin’in İki Katı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!