İngiliz bankacılık devi Hong Kong’da kripto varlık işine giriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz bankacılık devi Standard Chartered, Japon SBI Holdings ve finans firması Northern Trust’ın ortak sahibi olduğu kurumsal kripto para saklama platformu Zodia, hizmetlerini Hong Kong’a taşıyacağını bildirdi.

Zodia CEO’su Julian Sawyer, 29 Ekim tarihinde CNBC’de yayımlanan bir habere göre, Zodia Custody’nin kurumlardan gelen artan kripto talebine yanıt olarak Hong Kong’da da hizmet vermeye başlayacağını vurguladı. 

Sawyer, Hong Kong’daki kripto para talebinin perakende müşterilerden ziyade kurumsal yatırımcılar tarafından yaratıldığını ve bunun da Zodia’nın kripto para saklama faaliyetleriyle örtüştüğünü ve Hong Kong’un kripto paralar konusundaki duruşunun, yerel yönetimin “dijital varlıkları gelecek olarak görmesi ve aynı zamanda Hong Kong’un bir merkez olmasını istemesi” nedeniyle Zodia’nın hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. 

Zodia, Hong Kong’daki lansman ile firmanın son aylarda Japonya, Singapur ve Avustralya’da gerçekleştirmeye başladığı Asya faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Zodia CEO’su şunları söyledi:

“Bu dört pazarın tamamında gerçekten de bir şeyler yapmak isteyen müşteriler olduğunu biliyoruz. Ayrıca bu dört bölgenin dışında da kurumsallaşmak isteyen birçok müşteri ve potansiyel müşteri olduğunu da görüyoruz.”

Raporda Zodia’nın Hong Kong faaliyetlerine kademeli olarak başlayacağı ve başlangıçta sınırlı sayıda kripto para için destek sunacağı açıklandı. Firmanın Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu ve Hong Kong Para Otoritesi ile finans bölgesinde düzenleme yapılması konusunda görüşmelerde bulunduğu da bildirildi.

Zodia, Cointelegraph’ın sorularını yanıtsız bıraktı.

Standard Chartered ilk olarak 2020’nin sonlarında Bitcoin gibi kripto para birimleri için kurumsal bir saklama platformu başlatmayı planladığını duyurmuştu. 

2021 yılında faaliyete geçen Zodia, Nisan 2023 tarihinde SBI Holdings liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 36 milyon dolar toplamıştı. Platform, Bitcoin ve Ether’in yanı sıra Tether (USDT) ve USDC gibi stablecoin’ler de dahil olmak üzere toplam 38 adet kripto parayı destekliyor.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiliz bankacılık devi Hong Kong’da kripto varlık işine giriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!