Chicago Ticaret Borsası (CME) en büyük ikinci Bitcoin vadeli işlem borsası oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin vadeli işlemlerini listeleyen yasalara tabi türev borsası Chicago Mercantile Exchange (CME) BTC vadeli işlem borsaları sıralamasında Binance’in hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor.

CME’de gerçekleştirilen vadeli işlemlerin toplamı 30 Ekim tarihinde 3,58 milyar dolara ulaştı ve türev borsası platformu bir önceki haftaya göre iki basamak yukarı atladı. CME sırasıyla 2,6 milyar dolar ve 1,78 milyar dolarlık vadeli işlem gerçekleştirilen Bybit ve OKX’i geride bırakarak Binance’in 3,9 milyar dolarlık toplam işlem hacminden sadece birkaç milyon dolar uzakta, ikinci sırada yer aldı. 

Açık işlemlere göre Bitcoin Vadeli İşlem Borsaları sıralaması. Kaynak: Coinglass 

CME tarafından sunulan standart Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi beş BTC değerindeyken, mikro sözleşme ise Bitcoin’in onda biri değerinde. Sıradan vadeli sözleşmeler yerine daimi vadeli sözleşmeler, bir vade tarihi bulunmadığından ve piyasa fiyatıyla fiyat paritesini korumak için fonlama oranı yöntemi kullanıldığından, offshore borsalardaki açığa satım taleplerinin çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Bitcoin açığa satım talepleri, piyasada açık olan vadeli Bitcoin işlemlerinin ve opsiyon sözleşmelerinin toplam sayısını ifade eder. Herhangi bir zamanda Bitcoin türevlerine yatırılan para miktarını ölçmekte kullanılan bir değerdir. Açığa satım talebine piyasaya giren ve çıkan sermaye dahildir. Bitcoin vadeli işlemlerine daha fazla sermaye akarsa, açığa satım talebi de artacaktır ancak sermaye çıkışı gerçekleşirse talep de düşecektir.

CME’in artan açığa satım talepleri, yasalara tabi vadeli işlem borsasının vadeli kripto para borsaları arasında ikinci sıraya yükselmesine yardımcı olmakla kalmayarak, nakit uzlaşmalı vadeli işlem sözleşmelerinin hacim olarak 100 bin BTC’yi aşmasını da sağladı. Yatırımcıların Bitcoin vadeli işlem piyasasına artan ilgisi, CME’nin Bitcoin vadeli işlem piyasası payının yüzde 25’e ulaşmasını sağladı. 

CME vadeli işlemlerine yapılan yatırımların büyük bir kısmı standart vadeli işlem sözleşmeleri yoluyla yapıldı. Bu durum, Bitcoin fiyatının Ekim ayında büyük bir artış kaydederek 35 bin doların üzerine çıkmasıyla kurumsal ilginin giderek arttığını gözler önüne serdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Chicago Ticaret Borsası (CME) en büyük ikinci Bitcoin vadeli işlem borsası oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!