Yatırımcılar Bitcoin Almak İçin Sıraya Girdi: Google Aramalarında Büyük Artış!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’da Bitcoin (BTC) aramaları dünya çapında büyük artış yaşadı. 

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onay alma ihtimalinin artmasıyla birlikte fiyatta yaşanan büyük yükseliş yatırımcıları heyecanlandırdı. Söz konusu fiyat artışı ile birlikte Google’da dünya çapında “Bitcoin Satın Al” aramaları tavan yaptı. Bu aramalar İngiltere’de %800 artış gösterdi.

Cryptogambling.tv tarafından yapılan araştırma, İngiltere’de “Buy Bitcoin” (Bitcoin satın al) aramasının 7 gün içerisinde şaşırtıcı bir oranla artış yaşadığını ortaya koydu.

Bu durumun Bitcoin’in ayı piyasasından çıktığı ve geleneksel finans kuruluşlarının ilgisiyle benimsenmenin büyük oranda arttığı yönünde yorumlandı.

Öte yandan Google Trends verilerine göre ABD’deki kullanıcıların “şu anda Bitcoin almalı mıyım” ve “Fidelity’den sonra Bitcoin alabilir miyim” şeklinde aramalar yaptığı ortaya çıktı.

Ayrıca “Bitcoin almak için doğru bir zaman mı” araması ise dünya çapında %110’luk bir artış, “BlackRock Bitcoin ETF” aramaları ise %250 yükseliş yaşadı.

Bloomberg’in ETF analisti James Seyffart, spot Bitcoin ETF onayının 10 Ocak 2024 tarihine kadar geleceğine %90 ihtimal veriyor. Hal böyle olunca yatırımcıların yaşanacak olası bir yükselişi önceden yakalamak istemesi bu aramaların artmasına yol açıyor. 

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 14 gün içerisinde %27’lik yükseliş yaşayarak 35 bin dolar seviyelerine göz kırptı. Bitcoin, yazım esnasında 34.016 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırımcılar Bitcoin Almak İçin Sıraya Girdi: Google Aramalarında Büyük Artış!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!