Google’da ‘Bitcoin satın al’ aramaları artıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin satın alımına ilişkin Google aramaları BTC fiyatındaki yükselişin ardından dünya çapında arttı. Google’da yapılan “Bitcoin satın al” aramaları, büyük bir kripto rallisinin ortasında dünya çapında artmaya devam etti. Birleşik Krallık’taki aramalar geçen haftadan bu yana yüzde 800’den fazla arttı.

Cryptogambling.tv’nin araştırmasına göre, “Bitcoin satın al” aramaları, Birleşik Krallık’ta son yedi gün içinde yüzde 826 gibi büyük bir artış gösterdi. Cryptogambling.tv’den bir konuşmacı şunları söylüyor:

Birleşik Krallık’taki ‘Bitcoin satın al’ aramalarındaki kayda değer artış, Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte yorumlandığında geleneksel finans için de farklı anlamlar taşıyor. Bu, geleneksel finans kurumlarının dijital varlık dünyasına artan ilgisinin ve potansiyel etkisinin altını çiziyor.

Bitcoin satın almaya ilişkin küresel arama terimleri dünya çapında artış gösterdi. Kaynak: Google Trends

‘Bitcoin satın al’ aramaları dünya çapında artıyor

Birleşik Krallık bu aramalarda başı çekerken dünyanın dört bir yanındaki web kullanıcılarında da BTC satın almakla ilgili aramalarda gözle görülür bir artış söz konusu. 

Google Trends’ten alınan verilere göre, ABD’deki kullanıcıların “Şu an Bitcoin satın almalı mıyım?” aramaları yüzde 250’den fazla artarken, “Fidelity’den Bitcoin satın alabilir miyim?” gibi daha niş aramalar ise geçen haftaya göre yüzde 100’ün üzerinde yükseldi.

“Bitcoin almak için doğru zaman mı?” aramaları ise geçen haftaya kıyasla dünya genelinde yüzde 110’luk bir artış gösterdi. Buna karşılık, “BlackRock Bitcoin ETF” aramaları yüzde 250 artış göstererek, BlackRock’ın şu anda onay bekleyen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ile ilgili beklentileri ortaya koydu.

Bitcoin’e olan bu ani ilgi artışı, geçtiğimiz iki haftada BTC fiyatında yaşanan artışın ve Bitcoin’in Mayıs 2022’den bu yana kısa süreliğine de olsa ilk kez 24 Ekim’de 35.000 dolar seviyesini aşmasının ardından geldi.

Bitcoin konusunda artan bu heyecan, birçok uzman tarafından Bitcoin ETF’inin onaylanmasıyla yakından bağlantılı görünüyor. Kıdemli ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, 10 Ocak 2024’e kadar spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığını yüzde 90 olarak değerlendiriyor.

I’ve gotten a lot of questions regarding my current view on Spot #Bitcoin ETFs over the last couple weeks. This is the first section of the note I put out yesterday with @EricBalchunas.

TLDR: Our view hasn’t changed much https://t.co/dRAm5IsdQf pic.twitter.com/Htsi3n2XxV

— James Seyffart (@JSeyff) October 13, 2023

TradingView’den alınan fiyat verilerine göre, Bitcoin bu yazının hazırlandığı sıralarda son iki haftada yüzde 27’den fazla değer kazandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Google’da ‘Bitcoin satın al’ aramaları artıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!