BoE, Dijital Para Konusunda En Sık Duyulan Endişeleri Paylaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Merkez Bankası (BoE), dijital sterlin konusunda kamuoyundan 50.000’den fazla geri dönüş aldı.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe tarafından yapılan açıklamalara göre çoğunluk, dijital sterlin konusunda gizlilik, programlanabilirlik ve nakit paranın çöküşü bakımından kaygı duyuyor.

BoE, kamunun dijital sterlin ile ilgili fikirlerini şubat ayında toplamaya başladı ve bu süreç hazirana kadar devam etti. Merkez bankası, dijital sterlin konusunda henüz net bir karar vermedi.

Gizlilikle ilgili kaygıları ele alan Cunliffe, dijital sterlinle yapılan işlemlerin günümüzde yapılan elektronik ödemeler ne kadar gizliyse o kadar gizli olacağını ve BoE’nin vatandaşların verilerini göremeyeceğini söyledi.

Başkan Yardımcısı’nın açıklamalarına göre insanlar ayrıca dijital sterlinin bankacılık sistemini olumsuz etkileyebileceğini ve finansal istikrar bakımından tehdit oluşturabileceğini düşünüyorlar. Bazı vatandaşlar ise dijital sterline gerek olmadığı görüşünde.

Dijital sterlinle ilgili ar-ge çalışmalarını şubat ayında hızlandıran İngiltere Merkez Bankası, gelecekte dijital sterline ihtiyaç duyulabileceğini düşünüyor.

Yetkililer, bunun nakit parayı etkilemeyeceğini söylüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BoE, Dijital Para Konusunda En Sık Duyulan Endişeleri Paylaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!