Binance’in işlem hacmi düşerken CZ’nin serveti eriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022’nin başında yakaladığı yaklaşık 97 milyar dolarlık zirvesinden düştü. CZ’nin serveti o zamandan beri yüzde 80’den fazla düşüş yaşadı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) net serveti, Binance kripto para borsasının düşen işlem hacimleri nedeniyle 11,9 milyar dolar azaldı.

26 Ekim’de Bloomberg Milyarderler Endeksi borsa hacimlerindeki düşüş nedeniyle Binance’in gelir tahminlerini yüzde 38 oranında düşürdü. Binance’in gelir tahminlerindeki düşüş CZ’yi zenginler listesinde 95’inci sıraya geriletti.

CZ’nin 2022’nin Ocak ayındaki serveti 96,9 milyar dolarken aradan geçen zaman diliminde yüzde 82 düşerek 17,3 milyar dolara geriledi. 

CZ’nin servetinin net değeri, kripto piyasasıyla birlikte düşmeden önce 2022’nin başlarında 96,9 milyar dolarla zirveye ulaştı. Kaynak: Bloomberg

Bloomberg’ün söz konusu endeksi, Binance’in gelirlerini CoinGecko ve Coinpaprika’nın spot ve türev alım satım verilerinden hesapladı. Binance’in spot piyasadaki pazar payı eylül ayı itibarıyla yedi ay üst üste düşerek yüzde 34,3’e geriledi. Ocak ayında ise yüzde 55’in üzerindeydi.

Binance ve CZ olayları

Binance’in ABD kolu Binance.US de geçen ayki hacimlerde düşük seviyeleri gördü. CZ’nin servetinin erimesi ve Binance’in işlem hacimlerindeki sert düşüş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) açılan davaların ardından geldi. 

SEC haziran ayında CZ, Binance ve Binance.US’ye dava açmış, borsaların yasadışı faaliyet gösterdiğini, kayıtsız menkul kıymetler sattığını ve müşteri varlıklarını yanlış kullandığını iddia etmişti. CZ ise bu yasadışı faaliyetleri “kontrol eden kişi” olarak adlandırıldı.

CFTC’nin mart ayında açtığı davada Binance’in Komisyon’a uygun şekilde kaydolmadığı iddia edilmişti. CZ ve Binance her iki düzenleyici kurumun iddialarını yalanlıyor. Ayrıca her iki davanın da reddedilmesini talep ediyorlar.

CZ’nin servetindeki son düşüş, CZ’nin bir zamanlarki rakibi Sam Bankman-Fried ile karşılaştırıldığında sönük kalıyor. Bazıları krizin, CZ’nin Binance’in FTX Token’larını (FTT) sattığını duyurduğu ve FTX’ten para çekme dalgasını tetiklediği bir tweet ile başladığına inanıyor. CZ, başlangıçta zor durumdaki FTX’i satın almak için harekete geçti ancak 48 saatten kısa bir süre sonra vazgeçtiğini söylemişti.

Bankman-Fried 26 Ekim’de yargılandığı ceza davasında tanık kürsüsüne çıktı. Burada daha önce iddia edilen iki dolandırıcılık ve beş komplo suçunu reddetti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in işlem hacmi düşerken CZ’nin serveti eriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!