Hamas, Kripto Paralarla Milyonlarca Dolar Para Topladı mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analiz firması Elliptic, Hamas’ın kripto para kullanımıyla ilgili gündeme gelen meblağların doğru olmadığını savunuyor.

Hamas, Bitcoin ile bağış toplamaya 2019’da başlamış olsa da “bağışçılara herhangi bir zarar gelmemesi” adına bu şekilde bağış almayı nisanda durdurdu.

Elliptic tarafından yapılan açıklamalara göre 7 Ekim’de İsrail’e yapılan saldırıdan bu yana Hamas’a 21.000 dolarlık kripto para bağışı geldi ve bunun büyük kısmı donduruldu:

“Bu varlıkların diğer tüm varlıklardan farklı şekilde takip edilebiliyor olması gösterdi ki toplanan paralar, daha farklı fon kaynaklarına kıyasla çok az kalıyor. Terör örgütleri tarafından yürütülen kripto para bağış kampanyalarının hiçbiri, daha farklı fon kaynaklarına kıyasla kayda değer düzeyde bağış toplayamadı.”

ABD’de Elizabeth Warren önderliğindeki 100’den fazla senatör, bu ay Hamas’ın kripto para kullanımına karşı hükümete uyarıda bulundu. Wall Street Journal’da yayımlanmış bir habere atıfta bulunan senatörler, Hamas gibi örgütlerin kripto paralar üzerinden milyonlarca dolar bağış topladığını söyledi.

Elliptic tarafından yapılan açıklamaya göre ise bu örgütlerin, bahsedilen miktarlarda para topladığını gösteren “hiçbir delil yok”.

Bir diğer blockchain analiz firması Chainalysis de yakın zamanda bir açıklama yapıp, Hamas gibi örgütlerin kripto para kullanımının abartıldığını öne sürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hamas, Kripto Paralarla Milyonlarca Dolar Para Topladı mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!