Korku ve Açgözlülük Endeksi boğa piyasası günlerine geri döndü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endeks şu anda 100 puanlık sisteme göre 72 puanda ve “açgözlülük” sıralamasına yerleştirilmiş durumda. Endeksin şu anki durumu 24 Ekim’e göre altı puanlık, 18 Ekim’deki 50 puanlık nötr seviyeden 16 puanlık bir sıçramayı temsil ediyor.

Piyasadaki bu güçlenme, BlackRock’un spot Bitcoin borsa işlem fonunun (ETF) Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanacağı haberlerinin yarattığı heyecanla devam ediyor.

24 Ekim’de Bitcoin fiyatı kısa bir süreliğine de olsa 35.000 doların üzerine çıktığında yıl bazında en büyük tek günlük rallisini gerçekleştirdi. Bu hareketle BTC, günlük yüzde 14 kazanç kaydetti.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi. Kaynak: Alternative.me

Endeks, her gün piyasa duygusunu puanlayabilmek için altı performans göstergesinden veri toplayarak ve bunları değerlendiriyor: Volatilite (yüzde 25), piyasa momentumu ve hacmi (yüzde 25), sosyal medya (yüzde 15), anketler (yüzde 15), Bitcoin’in hakimiyeti (yüzde 10) ve trendler (yüzde 10).

14 Kasım 2021, CoinGecko verilerine göre endeksin 72 puanlık bir skor ulaştığı son tarihti. BTC tüm zamanların en yüksek seviyesi 69.044 doları 10 Kasım 2021’den sadece dört gün sonra görmüştü.

Endeks, Terra ekosisteminin çöküşünün ardından 16 Haziran 2022’de tüm zamanların en düşük puanı 7’yi kaydetti.

Şubat 2018’den bu yana Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi puanları. Kaynak: Alternative.me

Terra’nın çöküşü, hedge fonu Three Arrows Capital ve kripto borç verme platformu Voyager Digital’ı da etkiledi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin yarattığı heyecan dalgasının ardından, kripto yatırım firması Galaxy Digital, onay sürecinin ardından Bitcoin fiyatının ilk yıl içinde yüzde 74’ten fazla artacağını iddia ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Korku ve Açgözlülük Endeksi boğa piyasası günlerine geri döndü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!