Coinbase’den SEC Davası İçin Resmi Yanıt: Yetkilerini Aştı, Reddedin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC’nin kendi yetki alanını aştığını ve başına buyruk davrandığını belirterek davanın düşürülmesini istedi.

Coinbase avukatları, bir kez daha ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun aleyhine konuştu. Avukatlar tarafından 23 Ekim Pazartesi günü mahkemeye sunulan dosyada, SEC’nin yetki alanının dışına çıktığı belirtilirken bu davanın düşürülmesi gerektiğine yer verildi.

SEC, haziran ayının başında hem Coinbase’e hem de Binance’e yasa dışı şekilde menkul kıymet satışı yapmak ve farklı suçlardan dava açmıştı.

Coinbase cephesi, düzenleyici kurumun tüm yatırım faaliyetlerini kontrol etmeye ve kendi düzenleyici alanını genişletmeye çalıştığını vurguladı. Bununla birlikte SEC’nin şu anki talepleri kabul edilirse sayısız yazılım odaklı hizmetin de menkul kıymet kapsamına gireceği dile getirilirdi.

SEC’nin tüm faaliyetler üzerinde kapsamlı bir yetki alanı talep etmesine karşı çıkan Coinbase avukatları, SEC tarafından açılan davanın tümüyle düşürülmesini talep etti.

SEC’nin şu anda uyguladığı kurallara göre bir kişi sermayesini ayırırsa ve satın alımını kar amacıyla yaparsa bu bir yatırım sözleşmesidir. Ancak SEC, kendi yetkisinin radikal bir şekilde genişletilmesi için bu tanımdan ayrılmaya çalışıyor. Esasen tüm yatırım faaliyetleri üzerinde yetki iddia ediyor ve dolayısıyla sadece kendi hırsıyla sınırlandırılmış kendi düzenleyici alanını tanımlama hakkını talep ediyor. SEC’in pozisyonu kabul edilseydi, sayısız yazılım odaklı hizmet menkul kıymet olacaktı. Bu, SEC yetkisinin emsallere dayanmayan bir başka radikal genişlemesi olacaktır.

Coinbase, 4 Ağustos günü mahkemeye yaptığı başvuruda bu davanın düşürülmesi için zaten resmi bir başvuruda bulunmuştu. Fakat SEC, 3 Ekim Salı günü resmi bir açıklamada bulunarak davanın düşürülmesine yönelik talebin reddedilmesi gerektiğini savunmuştu.

SEC şimdiye kadar sürekli olarak yatırım sözleşmesi belirlemede kullanılan Howey Testi’nin dava için en kritik belirleyici unsurun olacağını ve bu testten alınacak sonucun karar için referans olabileceğini vurgulamıştı.

Davaya bakan yargıç, henüz konu hakkında bir karar açıklamadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase’den SEC Davası İçin Resmi Yanıt: Yetkilerini Aştı, Reddedin!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!