Bitcoin’de Yeniden Moda Olan Kar Etme Taktiği: Yüzde 10’luk Kazanç Sunuyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de (BTC) son dönemde artan fonlama ücretleri sayesinde kar etmek için bir yol olan “fonlama ücreti arbitrajı” yıllık %10’a yakın getiri sunuyor. 

Bitcoin fiyatı özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) haberlerinin alevlenmesiyle birlikte daha volatil bir hal aldı. Bu yüksek hareketlilik beraberinde altcoinleri de aşağı veya yukarı yönlü ciddi fiyat oynaklığına itti.

On-chain analiz platformu Velo Data, fonlama oranlarının artışını gözler önüne sererek yatırımcıların “fonlama ücreti arbitrajı” şansı yakalama ihtimallerinin giderek arttığını vurguladı.

Fonlama ücreti arbitrajı Bitcoin’e bağlı sürekli vadeli işlemler ile spot fiyat arasındaki farkın açılması ile birlikte tekrardan moda oldu.

Verilere göre fonlama oranlarına göre yapılan arbitraj sayesinde kripto para borsası Binance dahil olmak üzere büyük borsalarda yıllık %10’luk büyük kazanç fırsatı sunuyor. Uzmanlar ciddi fiyat hareketliliği vadeli işlem piyasaları ile spot piyasalar arasındaki fiyat farkı açılmasına yol açarken yatırımcılar için bir fırsat doğmuş olabileceğini belirtti.

Fonlama ücreti arbitrajı nedir?

Fonlama ücreti arbitrajı (Funding fee arbitrage) fonlama ücreti eksi veya artı olarak aşırı oranlara ulaşan bir kripto para özelinde vadeli işlemlerde işlem alıp ek olarak tam tersi şekilde spot piyasadan alım yaparak sağlanıyor. Örnek vermek gerekirse X adlı bir kripto paranın fonlama oranının bir süredir pozitif olduğunu düşünelim. Ayrıca bu fonlama oranının kimi zaman “+2” ye kadar çıktığını varsayalım.

Bir işlem çiftinde fonlama oranı pozitif olduğunda long (uzun) yönlü pozisyon alan yatırımcıların sayısının short (kısa) yönlü işlem açanlara kıyasla yüksek olduğu anlaşılıyor.

Bu durumda strateji gereği siz çoğunluğun pozisyon aldığı yönün tersine yani X için short yönlü pozisyon alıyorsunuz yani düşeceği yönünde vadeli işlem yapıyorsunuz. Bu sayede her 4 veya 8 saatte bir fonlamadan gelir elde ediyorsunuz. Fakat X’in yükselme ihtimaline karşı da spottan ekstra olarak X satın alıp olası zararınız için önlem almış oluyorsunuz.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yeniden Moda Olan Kar Etme Taktiği: Yüzde 10’luk Kazanç Sunuyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!