Alım Gücü Yüksek Yatırımcılar, Bitcoin ETF Haberini Kabullendi Bile!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matrixport tarafından yapılan analize göre yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’sinin çok yakında onaylanabileceğini düşünüyor.

Kripto para hizmet sağlayıcısı Matrixport’un araştırma raporuna göre Bitcoin, geçtiğimiz ay boyunca %25 değer kazandı ve fiyat, özellikle ABD’deki işlem saatleri içerisinde yükseliş gösterdi.

Matrixport’un araştırma müdürü Markus Thielen, bunun “önemli bir gelişme” olduğunu söyledi ve “Bu, ABD’deki kurum ve yatırımcıların, ABD’de çok yakında bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) listeleneceği haberini kabullendiğini gösteriyor.” dedi.

Rapora göre piyasa genelinde 92 milyar dolarlık işlemin yapılmasıyla hacimde %99’luk artış yaşandı. Bitcoin, %53’lük piyasa hakimiyeti ile diğer kripto paralar üstündeki baskınlığını sürdürüyor.

Şu anda SEC’nin onayını bekleyen 12 ETF başvurusu bulunuyor. Bunların onaylanması halinde yatırımcılar, regüle edilmiş bir ortamda, Bitcoin’in kendisini satın almadan ona yatırım yapabilecekler. Analistler, ETF’lerin onaylanması halinde kripto para piyasasına büyük miktarlarda fonun girebileceğini düşünüyor.

Matrixport sayılarına göre dünya genelinde 420-440 milyon arası kripto para sahibi bulunuyor. Bunların 260 milyonunun Asya, 54 milyonunun Kuzey Amerika, 38 milyonunun Afrika, 31 milyonunun Güney Amerika, 1,5 milyonunun Okyanusya’da olduğu tahmin ediliyor. Matrixport’a göre en fazla yatırımcı her ne kadar Asya’da olsa da “ABD’deki yatırımcı ve kurumların alım gücü, katbekat daha büyük.”

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alım Gücü Yüksek Yatırımcılar, Bitcoin ETF Haberini Kabullendi Bile!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!