FTX Binance ve Coinbase’e 4 Altcoin Taşıdı: Satış İhtimali Fiyatları Düşürdü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX ve kardeş şirketi Alameda Research, milyonlarca dolar değerinde altcoin transferiyle gündeme geldi.

FTX ve Alameda ile bağlantılı cüzdanlar 25 Ekim günü harekete geçti. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre söz konusu cüzdanlar milyonlarca dolar değerinde kripto parayı Binance ve Coinbase’e transfer etti. Transfer edilen Binance cüzdanının piyasa yapıcı Wintermute’un Binance cüzdanı olması dikkat çekti.

Söz konusu cüzdanlar, 5,18 milyon dolar değerinde 2.904 Ethereum (ETH), 2,02 milyon dolar değerinde 1.341 Maker (MKR), 1,03 milyon dolar değerinde 11.974 Aave (AAVE), 2,26 milyon dolar değerinde 198.804 Chainlink (LINK) gönderimi gerçekleştirdi.

Transferler hakkında net bir açıklama olmasa da piyasa uzmanları bu işlemleri satış öncesi yapılan hazırlıklar olarak nitelendirdi.

FTX cephesinde yapılan bu işlemlerin ardından söz konusu kripto paralarda düşüş görüldü.

İşlemin gerçekleştirilmesinin ardından AAVE %6’ya yakın düşerek 86,45 dolardan 81,37 dolara geriledi. MRK %5,5 düşerek 1.515 dolardan 1.434 dolara, LINK ise %7 düşerek 11,53 dolardan 9,82 dolara geriledi. Ethereum satış işlemlerinden gözle görülür oranda etkilenmedi.

FTX’in altcoin satma yetkisi var

Geçtiğimiz eylül ayının başında ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi FTX’in yatırımcılarına geri ödeme yapabilmesi için elindeki kripto paraları satmasına yeşil ışık yakmıştı. Bununla birlikte Yargıç John Dorsey, çoğu kripto para için haftada yalnızca 100 milyon dolar satışa izin verileceğini belirtmişti.

Mahkeme dosyalarına göre FTX’in elinde satışa hazır olarak tutulan 3,4 milyar dolar değerindeki kripto para bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Binance ve Coinbase’e 4 Altcoin Taşıdı: Satış İhtimali Fiyatları Düşürdü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!