Piyasa yükselirken düşüş bekleyenler de az değil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı, ETF heyecanıyla birlikte yükselişine devam ederek 24 Ekim’de 17 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

BTC/USD 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin ETF verileri “ışıldama” ipuçlarını veriyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, BTC/USD’nin konsolide olmadan önce Bitstamp’ta 35.198 dolara ulaştığını gösterdi.

Bir önceki haftalık kapanıştan bu yana yüzde 17 kazanç elde eden Bitcoin’in mevcut fiyatı, Mayıs 2022’den bu yana ulaştığı en yüksek seviye.

BTC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 34.000 doların altında olsa da Amerika Birleşik Devletleri’nde bir spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülme ihtimali, Bitcoin için iyimser bir tablo oluşturuyor. 

ABD’li düzenleyiciler tarafından yıllarca ertelenen spot Bitcoin ETF’leri, iShares Spot Bitcoin ETF’lerinin Nasdaq’ın takas işlemlerinden sorumlu finans şirketi Depository Trust & Clearing Corporation’un web sitesinde yer almasının ardından uzun süredir merakla bekleniyor.

Henüz resmi bir yeşil ışık yakılmasa da Bitcoin ETF’leri için olay giderek daha fazla “zaman meselesi” olarak görülüyor.

Good morning

– #Bitcoin hits $35,000 overnight and reaches new yearly high.
– Spot ETF has 99% chance to be approved.
– Matter of time until altcoins will be picking up pace.

Great times.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) October 24, 2023

Bloomberg’ün verilerine göre dünya çapındaki halka açık Bitcoin ETF’leri, 24 saatlik tek bir dönemde yılbaşından bugüne kadarki toplam girişin yüzde 10’una eşdeğer bir para girişi görmüş vaziyette.

Piyasa araştırma şirketi The Kobeissi Letter konuya ilişkin yaptığı bir haberde şu ifadelere yer veriyor:

ETF’nin SEC tarafından onaylanması muhtemelen başka birçok Bitcoin ETF onayının kapıda olduğu anlamına gelecektir.

Kobeissi son hamleyle birlikte BTC/USD’nin yılbaşından bugüne yüzde 107 artış gösterdiğini ve piyasa değerine 300 milyar dolar eklediğini söylüyor. 

Jeopolitik gerilimler kötüleştikçe Bitcoin de güvenli bir liman varlığı olarak görülüyor.

Bitcoin sonunda ışıldayacak mı?

Bazı trader’lar temkinli davranıyor

BTC fiyatının ileriye dönük beklentileri göz önüne alındığında, trader’lar ve piyasa gidişatı arasında ilginç bir kopukluk olduğu görülüyor. Bitcoin fiyatındaki yüksek seviyelere rağmen sosyal medyadaki popüler piyasa katılımcıları oldukça temkinli ve bazıları dikkat çekici bir şekilde düşüş eğilimi bekliyor.

Bunların arasında, CME Group Bitcoin vadeli işlemlerinde spot fiyatın üzerinde başka boşluk kalmadığı konusunda uyarıda bulunan popüler trade hesabı Ninja da yer alıyor.

With the wick near $36k, all CME gaps to the upside have been filled.

This only means one thing…

$20k$BTC pic.twitter.com/3t8vFp3E72

— Ninja (@Ninjascalp) October 23, 2023

Cointelegraph’ın daha önce bildirdiği gibi 20.000 dolar BTC için hâlâ popüler bir aşağı yönlü hedef konumunda.

CME Bitcoin vadeli işlem grafiği. Kaynak: TradingView

Bu arada, zincir üstü analiz platformu CryptoQuant’a katkıda bulunan Maartunn da dahil olmak üzere analistler ve diğerleri kâr elde etmeyi başarmış durumda.

Maartunn X gönderisinin bir bölümünde şunları yazıyor:

Bu son fiyat hareketi, satın almak zorunda kalanların ıstırabını yansıtıyor ve ben de bu fırsatı elimdeki varlıkları elden çıkarmak için kullanıyorum.

Trader Skew, piyasa yapıcıların (MM’ler) alıcılara satış yapmasıyla, yükseliş yolundaki emir defteri değişikliklerini ele alıyor.

$BTC Coinbase Spot
so with the TWAP buying obviously there needs to be liquidity at best ask to facilitate such a spot buyer

MMs are currently selling into this buyer

Orderbook wise there’s a bit more ask liquidity being quoted towards $37K https://t.co/zx0i9hvhaA pic.twitter.com/oR3p9nJGUC

— Skew Δ (@52kskew) October 24, 2023

Trader ve analist Crypto Chase ise şunları söylüyor:

BTC 30K’ların ortalarına doğru hareket ederse, ETF onayını resmen önden alırız. Bu bir haber satma olayı haline gelirse şaşırmam. Belki duyurunun yapıldığı gün değil ama resmi duyuru bekleyen tüm katılımcıların yığılması çok da uzak değil.

Trading şirketi DecenTrader’ın kurucu ortağı Filbfilb ise 2023’teki bu yükselişin diğerlerine kıyasla daha farklılaştığına dikkat çekerek, konuya şüpheci yaklaşıyor. 

*It’s different this time* said the poor man. pic.twitter.com/RgMxm65dqI

— filbfilb (@filbfilb) October 23, 2023

X’teki paylaşımında Filbfilb, geçmişteki fiyat hareketlerini baz alarak 2024’ün birinci çeyreğinde Bitcoin’in “atom bombası etkisinde” düşeceğini tahmin ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa yükselirken düşüş bekleyenler de az değil
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!