Uniswap kurucusu, dev miktarda HayCoin yaktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

X üzerinde yapılan duyuruya göre, merkeziyetsiz borsa Uniswap’in kurucusu Hayden Adams, 20 Ekim’de HayCoin (HAY) arzının %99’unu yaktı. Adams’ın fiyat spekülasyonlarına yönelik endişeler sebebiyle böyle bir karara imza attığı ifade edildi.

Adams, Uniswap’in başlatılmasından önce (beş yıl önce), test için HAY token’ını kullanmıştı. Kurucu, toplam arzın yalnızca çok küçük bir arzını kullanarak test amacıyla küçük bir likidite havuzu oluşturdu ve HAY token’larının %99,9’undan fazlasını cüzdanında tuttu. Varlık birkaç hafta önce altı rakamlı bir aralıkta memecoin gibi işlem görüyordu.

Yıllar geçtikçe birkaç kişi bunu fark etti ve şaka amacıyla satın aldı. Geçtiğimiz hafta insanların önemli miktarda HAY alıp sattığını görmek son derece şaşırttı. Kripto, bazen tuhaf olabilir. 

Five years ago, before the launch of Uniswap v1, I deployed a token called HayCoin to use for testing. This was back when gas was so cheap that mainnet could be used as as a testnet. After the launch of v1, I created a small test liquidity pool with a tiny fraction of the total…

— hayden.eth (@haydenzadams) October 20, 2023

Adam’ın gönderisine göre, yaklaşık 650 milyar dolar değerinde HAY yakıldı. Uniswap kurucusu, kendisinin token ile ilişkilendirilmesini istemediğini belirterek, yapılan fiyat spekülasyonlarının aptalca olduğunu söyledi.

Sonuç olarak, insanların üzerine şaka ve spekülasyon yaptığı bir token arzının neredeyse tamamına sahip olmaktan ötürü rahatsızlık duyuyorum. Bu sebeple cüzdanımdaki tutarın tamamını yakmaya karar verdim.

Bir token yakıldığında, dolaşımdan kalıcı olarak kaldırılır. Bununla birlikte token yakımı, miktarı azaltması sebebiyle varlığın fiyatı üzerinde enflasyonist etkiler de yaratıyor. CoinGecko’ya göre, yazı kaleme alındığı sırada HAY, son 24 saatte %85 oranında artmış durumda ve 3.829.004 dolar üzerinden işlem görüyor.  

Bazı kullanıcılar, Adams’ın bu hamlesinin vergiye tabi olabileceğine dikkat çekti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap kurucusu, dev miktarda HayCoin yaktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!