Ünlü Milyarderden Takipçilerine Kripto Para Uyarısı: Yapay Zekaya Dikkat Edin!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li ünlü milyarder yatırımcı Tim Draper, kendi sesini yapay zeka aracılığıyla taklit eden dolandırıcıların yatırımcıların kripto paralarına göz diktiğini açıkladı.

Tim Draper 19 Ekim günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yatırımcıları dolandırıcılara karşı uyardı. Özellikle son dönemde yapay zekanın gelişmesiyle ünlü isimlerin seslerini taklit eden dolandırıcıların arttığını belirten deneyimli isim, kendi “yapay sesinin” de dolandırıcılar tarafından kullandığını belirtti.

Bazı dolandırıcıların yapay zeka teknolojisi sayesinde kendi sesini taklit ederek kullanıcılardan kripto para almaya çalıştığını vurgulayan Draper, herkesi dikkatli olmaya davet etti:

Görünüşe göre yapay zeka giderek daha akıllı hale geliyor ve insanlar benim sesimi kullanarak size para kripto para göndermenizi sağlamaya çalışıyor. Lütfen halka açık X takipçilerinden asla para istemeyeceğimi bilin. Biri sorarsa o ben değilim. Onlar hırsız.

Yapay zeka kullanan dolandırıcılar daha önce de kripto para yatırımcılarını hedef almıştı. FTX’in Kasım 2022’deki çöküşünün ardından dolandırıcılar, kurucu Sam Bankman-Fried’in (SBF) FTX çöküşünden etkilenen kullanıcılara tazminat teklif ettiği bir deepfake videosu oluşturmuştu.

Benzer bir durum Mayıs 2022’de yaşanmış ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın deepfake videosunu oluşturan dolandırıcılar kripto para airdrop’u yaptıklarına yönelik sahte bir kampanya yaymışlardı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Milyarderden Takipçilerine Kripto Para Uyarısı: Yapay Zekaya Dikkat Edin!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!