SEC, Yatırım Fırsatı Olarak Görülen Token Karşısında Zafer Elde Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Thor Technologies ve şirketin kurucusu David Chin karşısında gıyabi hüküm yoluyla zafer elde etti.

SEC, 2,6 milyon dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı gerekçesiyle Thor Technologies’e 21 Aralık 2022’de dava açtı. SEC, çarşamba günü alınan kararla birlikte davayı kazandı.

SEC tarafından açılan davaya göre Thor Technologies ve onun kurucusu David Chin, bir yazılım platformunu fonlayabilmek için “Thor Token” satmaya başladı. Ancak şirket bu tokenları SEC’ye kaydettirmedi ve bir yatırım fırsatı olarak tanıttı.

Thor Technologies, yaşadığı “yasal zorluklar” sebebiyle Nisan 2019’da faaliyetlerine son verdiğini açıklamıştı.

Mahkemenin kararına göre Thor ve David Chin, menkul kıymet statüsünde değerlendirilen bir kripto para ihraç edemeyecek. Ayrıca 158.638 dolarlık faizle birlikte 744.555 dolarlık bir ödeme yapılması gerekiyor. Chin, kişisel olarak menkul kıymet alım satımı yapabilecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Yatırım Fırsatı Olarak Görülen Token Karşısında Zafer Elde Etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!