“Hayırseverlik” savunması Bankman-Fried’ı kurtaramadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Bankman-Fried davasında savcılar, sanığın “Efektif Alturist” olduğuna yönelik iddialarının meşru bir savunma olmadığını jüriye iletmesi için hakime talepte bulundu. 

Bankman-Fried, FTX müşterilerinin milyarlarca dolarını siyasi amaçlar, emlak ve yatırımlar gibi kişisel nedenlerle zimmetine geçirdiği iddialarıyla karşı karşıya.

Perşembe günü sunulan bir mektupta savcılık, Bankman-Fried’in avukatlarının, FTX’in büyümesi ve kârlı yatırımlar gibi yöntemlerle Fried’in müşterilere geri ödeme yapma niyetinde olduğu için dolandırıcılıkla suçlanmaması gerektiğini iddia etmeye çalıştığını belirtti. Savcılık bu iddianın konuyla alakası olmadığını ve dolandırıcılık iddialarını aklamadığını ileri sürdü.

Bankman-Fried’ın savunması, onu olumlu küresel etkiler yaratmaya içtenlikle bağlı bir hayırsever olarak göstermeye çalıştı. Savunmada, yardım faaliyetlerinde bulunmak ve başkaları için etkileyici kariyer olanakları yaratmak gibi etkili yöntemleri destekleyen bir hareket olan efektif alturizm felsefesinin, Fried’in temel motivasyonunu oluşturduğu iddia edildi. 

Savcılık mektubunun ekran görüntüsü. Kaynak: CourtListener

Sam Bankman-Fried ve iddialar

Savcılar, Fried’in efektif alturizm felsefesini benimsemesinin dolandırıcılığa karşı bir savunma olmadığını dile getirdi ve bunu “aldatma ve hırsızlık etiğine ilişkin alışılmadık bir felsefe” olarak nitelendirdi. Bu felsefenin, dolandırıcılık yapmak için gerekli zihinsel duruma karşı bir bağlayıcılığı olmadığı değerlendirildi.

Cointelegraph, üçüncü haftasının sonuna yaklaşılan New York’taki davayı sahadan takip ediyor.

Duruşma sırasında savcılık çok sayıda tanık sundu. Bunlar arasında Alameda Research eski CEO’su Caroline Ellison, FTX ve Alameda eski mühendislik şefi Nishad Singh ve artık faaliyette olmayan FTX’in kurucu ortağı Gary Wang gibi isimler yer aldı. 

Tanık ifadelerinde yer alan bilgilere göre Bankman-Fried tanıkları yönlendirerek, FTX müşterilerinin haberi ve rızası olmadan, normal operasyonlarla ilgisi bulunmayan amaçlar için fonların çekilmesini talep etti. 

Savcılık, Bankman-Fried’ın, eylemlerinin yol açabileceği potansiyel tehlikeleri ve sonuçları anladığını ve bu eylemleri defalarca kez düzenleyici otoritelerden, denetçilerden ve halktan sakladığını söyledi. Savcılık kanıt olarak, Bankman-Fried’ın dolandırıcılık planının kapsamını ortaya çıkaran e-postalar, mesajlar, elektronik tablolar ve banka kayıtlarından oluşan bir derleme sundu. 

Jüri talimatlarının önümüzdeki hafta kesinleşmesi ve ardından kapanış tartışmalarının yapılması bekleniyor. Jüri bunun ardından Bankman-Fried’ın hukuki kaderini belirlemek için görüşmelere başlayacak.

İlginizi çekebilir: FTX 5,5 milyon SOL’u stake etti, varlığın değeri arttı

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Hayırseverlik” savunması Bankman-Fried’ı kurtaramadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!