ABD’li Lobi Grubundan SEC Davasında Binance’e Destek: Hükümet Yetkisi Yok!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli Dijital Ticaret Odası, SEC-Binance davasına müdahil olarak regülatör kuruma tepki gösterdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz yılın sonunda kripto para ve blockchain sektörlerindeki sorunlara çözüm bulabilmek için Dijital Ticaret Odası’na katılmıştı.

Dijital Ticaret Odası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve CEO Chanpeng Zhao’ya (CZ) ABD menkul kıymetler kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile açtığı davaya karşı çıktı. Yakın zamanda dava için mahkemeye sunulan bir “Amicus brief”e göre ABD’li lobi grubu, SEC’nin hükümetten yetki almadan kripto para sektörün denetlemeye çalışmasını ve mevcut düzeni durdurmayı amaçlıyor.

Amicus brief, belirli bir konu hakkında üçüncü tarafların görüşünü bildiren dilekçe anlamına gelmektedir.

Dijital Ticaret Odası yetkilisi Cody Carbone yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

SEC, rehberlik etmek yerine tüm kripto para piyasasını düzenleme çalışıyor. Piyasanın alt-üst olmasına ve bu yeniliğin başka ülkelere kaçmasına neden oluyor.

Lobi grubu, SEC’nin inovasyonu engellediğini ve şirketlerin yurt dışına gitmesine yol açtığını öne sürdü. Dijital Ticaret Odası ayrıca SEC’nin böyle büyük bir düzenleme için ABD hükümetinden yetki almadığını vurguladı ve sektörde yer alan insanlar için bir risk oluşturduğunu söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Lobi Grubundan SEC Davasında Binance’e Destek: Hükümet Yetkisi Yok!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!