Yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusu daha!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale, Kolombiya Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nin düzenleyici kurumun şirketin başvurusunu tekrar incelemesi gerektiğine karar vermesinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yeni bir kayıt beyanı sundu.

Büyük kripto para yatırım şirketi Grayscale Investments, yeni bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yeni bir başvuruda bulundu.

Grayscale, 19 Ekim’de Grayscale Bitcoin Trust hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) Arca’da GBTC sembolü altında listelemek amacıyla SEC’e bir S-3 formu kayıt beyanı sundu.

Grayscale tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni başvuru Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ını spot Bitcoin ETF’sine dönüştürmek için devam eden çalışmalarla uyum gösteriyor. 
Şirket, duyuruda şunları söyledi:

GBTC’nin yatırımcıları adına SEC ile iş birliği içinde ve hızlı bir şekilde çalışmaya kararlıyız.

Grayscale, ayrıca şunları söyledi:

Bununla birlikte GBTC, SEC açıklamalarını ve raporlarını referans olarak içeren daha kısa bir dosyalama olan Form S-3’ü kullanmaya uygundur, çünkü hisseleri Ocak 2020’den bu yana 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası kapsamında kayıtlıdır ve formun diğer gereksinimlerini karşılamaktadır.

Şirket, NYSE Arca’nın 19b-4 başvurusu onaylandığında ve Form S-3’ün SEC tarafından yürürlüğe girmesi gerektiğinde Grayscale’in GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürebileceğini ve kayıtlı olarak hisse ihraç edebileceğini belirtti. Duyuruda şöyle denildi:

Daha da önemlisi, GBTC bu düzenleyici onayların alınmasının ardından bir ETF olarak faaliyet göstermeye hazırdır ve GBTC’nin yatırımcıları adına Grayscale, bu konularda SEC ile iş birliği içinde ve hızla çalışmayı dört gözle beklemektedir.

Grayscale ve Bitcoin ETF’leri

Haber, Grayscale’in spot Bitcoin ETF incelemesi için SEC davasını kazanmasından haftalar sonra geldi ve bir ABD temyiz mahkemesi SEC’e Grayscale’in Haziran 2023’teki başvurusunu neden reddettiğini açıklamasını istedi. Şirket ayrıca Eylül ayında bir Ethereum (ETH) vadeli işlem ETF’i listelemek için SEC’e başvurmuştu.

Grayscale, ARK Investment, BlackRock, Fidelity ve diğerleri gibi şirketler de dahil olmak üzere spot Bitcoin ETF’i başlatmak için SEC’in onayını arayan birkaç şirketten biri.

Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart’a göre, BlackRock da 19 Ekim’de güncellenmiş bir Bitcoin ETF teklifi sundu. Bu başvurunun “muhtemelen Ark, Fidelity ve diğerlerinden gördüğümüz gibi SEC yorumlarına bir yanıt” olduğunu söyleyen Seyffart, “ihraççıların SEC ile görüşmelerde bulunduğuna dair daha fazla teyit” getirdiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi çekebilir: SEC Başkanı, birden fazla ETF başvurusu üzerinde çalışıldığını söyledi

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusu daha!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!