QCP Capital Bitcoin Boğası Böyle Başlar Dedi: ETF Onayını Bu Yıl Beklemiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analiz ve ticaret şirketi QCP Capital, spot Bitcon (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onayının 2023 yılı içerisinde gelmeyeceğini öne sürdü.

QCP Capital analistleri, 2023 yılının dördüncü çeyreğindeki genel finansal duruma ve Bitcoin’in spot ETF sürecine dair rapor yayınladı. Raporda, 2023 yılı içerisinde herhangi bir spot Bitcoin ETF onayı beklemediklerini vurgulanırken Bitcoin’in kaderinin makroekonomik şartların elinde olacağı ifade edildi.

2023 yılının dördüncü çeyreği için kararsız olduğunu belirten QCP cephesi, buna rağmen ayı yönlü beklentilerinin ağır bastığını hatırlattı. Makroekonomik rüzgarların sertleşmesi durumunda özellikle kripto paralar gibi risk ürünlerinin ciddi kayıplar yaşayabileceği vurgulandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü sahte spot Bitcoin ETF onay haberinin bile fiyatta 2 bin dolarlık yükselişi tetiklediğini hatırlatan analistler, şu an kripto para piyasasındaki nihai beklentinin ETF onayına yönelik olduğu çıkarımını yaptı.

Öte yandan raproda, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde fiyatın 25 bin doların altına mı düşeceğine yoksa 32 bin doların üzerine mi çıkacağını makroekonomik rüzgarların belirleyeceğine yer verildi:

Sahte haber üzerine Bitcoin’de yaşanan 2.000 dolardan fazla artış ve düşüş, sektörün bu olaya yönelik güçlü beklentisini gösterdi. Ne yazık ki herhangi bir başvuru ya da dönüşüm için gerçek SEC onayının bu yıl gerçekleşmesini beklemiyoruz; bu da Bitcoin’in 25 binin altında ya da 32 binin üzerinde fiyatlanmasının 4. çeyreğin geri kalanı için makroekonomik verilere bağlı olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin kendini kanıtlarsa boğa başlar

Analistler, Bitcoin’in hisse senetleri ve tahvillerin olası satış dalgasında güvenli liman olduğunu kanıtlaması durumunda, yatırımcıların güvenini tekrardan kazanabileceğini ve yeni bir boğa sezonuna adım atabileceğini öne sürdü:

Eğer Bitcoin bu satış dalgasında gerçekten de güvenli bir liman olduğunu kanıtlarsa bunun aylarca sürecek büyük bir Bitcoin boğa piyasasının başlangıcı olacağına inanıyoruz.

Devam eden jeopolitik savaşlar ve ekonomik belirsizliklerin Bitcoin’e kendini kanıtlaması için şans tanıdığı belirtildi.

QCP Capital önümüzdeki günlerde piyasalardaki en önemli katalizörün herkesin daha düşük faiz beklentisine girdiği bu dönemde ABD reel faizlerinin katlanarak yükselmesi olacağını öne çıkardı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
QCP Capital Bitcoin Boğası Böyle Başlar Dedi: ETF Onayını Bu Yıl Beklemiyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!