Grayscale’den Beklenen SEC Hamlesi Geldi: Bitcoin ETF Onayı İçin Başvuru Sunuldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale, GBTC fonunu ETF’e dönüştürme girişiminin bir parçası olarak SEC’ye yeni bir spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusunda bulundu.

Bir ABD mahkemesinin Grayscale’in GBTC fonunu ETF’e dönüştürme başvurusuna SEC’nin ret vermesi üzerine açtığı davada Grayscale’i haklı bulmasının ardından şirketten yeni bir özet başvuru geldi. Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu yeni spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu tipik S-1 dosyasının kısaltılmış bir versiyonu olan bir S-3 dosyası olarak sundu.

Spot Bitcoin ETF’i için kayıt beyannamesi anlamı taşıyan bu S-3 dosyası, daha önce sunulan kapsamlı S-1 dosyanın özeti niteliğini taşıyor.

Şirket, yatırım aracı olarak sunduğu hisselerinin Ocak 2020’den bu yana 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası kapsamında kayıtlı olması ve form için diğer gereklilikleri karşılaması nedeniyle dosyalama için Form S-3’ü kullanmaya uygun olduğunu vurguladı.

Grayscale yaptığı açıklamada, GBTC’nin hisseleri NYSE Arca’da GBTC sembolü altında listelemeyi planladığını belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg analisti James Seyffart, ETF’in 1933 kanunu kapsamında kaydedilmesinin önemini belirtti. Bu başvurunun diğer beyannamelerden farklı olduğunu çünkü şirketin GBTC için Ocak 2020’den bu yana SEC’ye zaten rapor sunduğunu hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde Grayscale-SEC davasında önemli bir gelişme yaşanmış ve SEC, dava sürecini temyiz mahkemesine taşımama kararı almıştı. Uzmanlar, bu gelişmenin ardından Grayscale’in GBTC ETF’inin onaylanma ihtimalinin iyice arttığını öne sürmüştü.

Baş Hukuk Sorumlusu Craig Salm, 18 Ekim günü yaptığı açıklamada spot Bitcoin ETF onaylarının gelmesinin an meselesi olduğunu ifade etmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale’den Beklenen SEC Hamlesi Geldi: Bitcoin ETF Onayı İçin Başvuru Sunuldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!