Dijital Euro’nun öncüsü Finlandiya mı olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiya Merkez Bankası (BOF), Avrupa standartlarıyla uyumlu anında ödeme çözümünün oluşturulması üzerine çalışıyor. BOF yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Tuomas Välimäki, duyuruyu 19 Ekim’de yaptı.

Välimäki, Finlandiya Merkez Bankası’nın yeni ödeme şekillerinin geliştirilmesini aktif olarak desteklediğini açıkladı. Yetkili, Dijital Euro’yu Avrupa ödeme sektöründeki “en güncel proje” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

Dijital Euro, tüketicilere elektronik ödemenin kabul edildiği her yerde merkez bankası parasıyla ödeme yapma seçeneği sunacaktır.

Välimäki’ye göre, Finlandiya Bankası ve Avrupa Ödemeler Konseyi de Finlandiya’da anında ödeme çözümü geliştirme çalışmalarına katılıyor. Bu ödeme çözümü kredi transferine dayalı ve klasik ödeme kartı kurallarına bağlı olmayacak. 

Euro destekli stablecoin’ler

Şubat 2023’te Finlandiyalı Membrane Finance şirketi, euro destekli bir stablecoin piyasaya sürmüştü. Membrane Finance CEO’su Juha Viitala yasal mevzuatlara tabi EUROe stablecoin’in, daha fazla Avrupalıyı DeFi yoluyla servetlerini büyütmeye cesaretlendireceğini söylemişti.

Öte yandan 18 Ekim’de Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim konseyi, Dijital Euro projesi için “hazırlık aşamasının” başladığını duyurdu. Hazırlık aşaması iki yıl sürecek ve dijital para birimi için kuralların kesinleştirilmesine ve olası ihraççıların seçilmesine odaklanacak.

İlginizi çekebilir: Avrupalı düzenleyiciden bireysel yatırımcılara çağrı: “Kripto paralar doğası gereği spekülatiftir”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital Euro’nun öncüsü Finlandiya mı olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!