Binance’de Türk Lirası Lider: Bitcoin ve Kripto Para Hacmi Yüzde 81’e Çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in itibari para hacminin %81’ini Türk Lirası oluşturuyor.

Türk Lirası, Binance’deki itibari paralar arasında hacim bakımından birinci sıraya yükseldi. On-chain veri platformu Kaiko tarafından aktarılan verilere göre Binance üzerindeki itibari para hacminin %81’ini Türk Lirası oluşturdu.

Bu oran 2021 yılında sadece %8’lik bir paya sahipken günümüze kadar ciddi bir artış sergiledi. Binance Türkiye’deki paritelerin artması Türk Lirası ile yapılan işlemlere daha geniş bir alan sağladı.

Kripto para sektöründe Türk kullanıcıların ciddi bir kitleye sahip olduğu son dönemde yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştı. Öte yandan Binance üzerindeki itibari para hacmini Türk Lirasının ele geçirmesi Türk kripto para topluluğunun aktif bir şekilde işlemlerine devam ettiğini de gözler önüne sermiş oldu.

Türk Lirasının ardından en çok işlem hacmine ev sahipliği yapan ikinci itibari para ise Euro oldu. Euro’nun arkasından gelen itibari para ise enflasyonist ekonomisiyle dikkat çeken Brezilya’nın yerel para birimi Real olarak dikkat çekti.

Birleşik Krallığın itibari para birimi Pound ise zaman içerisinde hacim kaybı yaşayarak dördüncülüğe geriledi. Türkiye’nin 2021 yılının Mayıs ayında %8’lik paya sahip olduğu günlerde birincilik bayrağını Euro, ikincilik bayrağını ise Pound taşıyordu.

Sunulan verilerde Tether (USDT) ve stablecoinlerin yer almaması Türk Lirasını en üst sırada tuttu. Genel hacme bakıldığında global çapta liderlik USDT‘nin elinde bulunuyor.

Kaiko, 14 Eylül tarihinde aktardığı bir başka raporunda Binance’deki itibari para hacminde Türk Lirasının %75’lik bir paya sahip olduğunu belirtmişti. Bu verilere göre Türk Lirası, geçtiğimiz 1 aylık süre zarfında %5’den fazla hacim kazanmış oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’de Türk Lirası Lider: Bitcoin ve Kripto Para Hacmi Yüzde 81’e Çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!