FTX mağdurları paralarına 2024 ortasında kavuşabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsaları FTX ve FTX.US müşterilerinin, FTX alacaklıları ve borçluları arasında anlaşmaya varılması durumunda, 2024 yılının ikinci çeyreğinin sonuna kadar varlıklarının yüzde 90’ından fazlasını geri alabileceği belirtiliyor.  

17 Ekim tarihinde FTX davası borçluları, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki müşterilerden oluşan bir komite olan teminatsız müşteriler komitesi ve müşteri mülkiyeti anlaşmazlıklarıyla ilgili davacı olan kişilerle Madde 11 davasıyla hakkında yapılan “kapsamlı görüşmelerin” ardından “önemli bir dönüm noktasına” ulaştıklarını söyledi. 

FTX davası borçluları, önerilen anlaşmaya ilişkin ilk bildirimi 16 Ekim tarihinde Delaware merkezli ABD iflas mahkemesine sundu. Mahkemenin onayını almak üzere 16 Aralık tarihine kadar resmi bir başvuruda daha bulunulması gerekiyor.

(1/4) The FTX Debtors have announced another major milestone in their chapter 11 cases.

— FTX (@FTX_Official) October 17, 2023

Önerilen anlaşmada, FTX müşterilerinin FTX.com ve FTX.US sitelerine ait dağıtıma hazır varlıkların yüzde 90’ını alacağı bir “geri ödeme planı” yer alıyor.

Geri ödeme talebinin FTX.com için yaklaşık 8,9 milyar dolar ve FTX.US için yaklaşık 166 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Geri ödeme planının iflas mahkemesi tarafından onaylanması durumunda FTX, fonları 2024 yılının ikinci çeyreğinin sonuna kadar geri ödemeyi planlıyor. 

FTX CEO’su ve yeniden yapılandırma başkanı John J. Ray III, anlaşmanın şartlarından memnun:

Gördüğüm en zorlu mali felakette, borçlular ve alacaklılar, müşteri fonlarının tamamının kaybına neden olabilecek bir durumdan hep birlikte muazzam bir değer yarattılar.

Önerilen anlaşmada FTX’e ait varlıklar FTX.com müşteri fonları, FTX.US müşteri fonları ve diğer fonlar olmak üzere üç ayrı havuza bölünüyor ancak yalnızca ilk iki grup geri ödeme planından yararlanabiliyor.

The Plan Term Sheet is a compromise between the Committee, the Debtors, the ad hoc customer committee and other representatives on a range of issues that balance the rights of customer and non-customer creditors across the U.S. and foreign debtors.

— Official Committee of Unsecured Creditors of FTX (@FTX_Committee) October 17, 2023

Buna karşın FTX davası borçluları, her iki borsanın müşterilerine ödemeleri tam olarak yapamayacağını ve FTX.com’un muhtemelen daha büyük bir kayıp yüzdesi yaşayacağını söylüyor.

FTX müşteri fonları nasıl geri ödenecek?

Önerilen planda, borsanın iflasından sonraki dokuz gün içinde borsadan 250 bin dolardan fazla para çeken müşterilerin geri ödemelerinin yüzde 15 oranında kesinti yapılması öngörülüyor ancak 250 bin dolar altında işlem yapan müşterilerden böyle bir kesinti yapılması söz konusu görünmüyor.

Dokuz günlük süreç içinde 250 bin dolardan az işlem yapan müşteriler, geri ödemede herhangi bir kesinti olmaksızın uzlaşma teklifini kabul edebilecektir.

Önerilen anlaşmada FTX’in, müşteri mevduatları ile kurumsal fonların karıştırılması ve kötüye kullanılması konusunda bilgisi olan kişileri, kuruluşları ve müşterileri anlaşmanın dışında bırakabileceği de belirtiliyor.

Eski FTX patronu Sam Bankman-Fried, FTX’in geçtiğimiz Kasım ayında iflasa sürüklenmesine yol açan süreçteki rolü nedeniyle iki haftadır yargılanmaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Caroline Ellison: Changpeng Zhao’nun attığı tweet FTX’i batırdı

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX mağdurları paralarına 2024 ortasında kavuşabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!